Καιρός: Καταφθάνει ο «Ωμέγα» εμποδιστής – Πού έρχονται βροχές και καταιγίδες την Τρίτη


Καιρός: Ο «Ωμέγα» εμποδιστής φέρνει την Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και την βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο Τρίτη (17/11), με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr νεφώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στην Κρήτη. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Νότιο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο ενώ ασθενείς τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν και στην Κεντροδυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Κρήτη. Στο Αιγαίο αναμένεται ηλιοφάνεια. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στην Κρήτη θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 16, στη Θεσσαλία από 6 έως 17, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 11 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 21, στις Κυκλάδες από 9 έως 19, και στην Κρήτη από 10 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το απόγευμα από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και από το μεσημέρι 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν βόρειοι 2 έως 3 και στα ανατολικά έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

ΔΕΥΤΕΡΑ 16-11-2020

Στα δυτικά νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο τα φαινόμενα θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου πιθανώς να σχηματιστούν και ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες στα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 17-11-2020

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18-11-2020

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες να είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας, κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα από νωρίς το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και
βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν
από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 19-11-2020

Στα βορειοδυτικά νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας, κυρίως στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-11-2020

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια, κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όμως τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν και θα αυξηθούν οι νεφώσεις στα δυτικά, οπότε τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά της ανατολικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις, στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Τη νύχτα στο Ιόνιο οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ