Συναγερμός στην Κεντρική Αμερική: Ο ισχυρός κυκλώνας Γιώτα έφθασε πάνω από τη Νικαράγουα


O ισχυρότερος κυκλώνας στον Ατλαντικό για το 2020.

Ο κυκλώνας Γιώτα, στο απόγειο της καταστροφικής του δύναμης, έφθασε πάνω από το έδαφος λίγο πριν από τις 19:00 της Δευτέρας τοπική ώρα (ξημερώματα Τρίτης στις 03:00 ώρα Ελλάδας) στην κεντρική Αμερική, στο βόρειο τμήμα των ακτών της Νικαράγουας στην Καραϊβική Θάλασσα, ανακοίνωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μετεωρολογίας της χώρας.

Το λεγόμενο μάτι του Γιώτα, κυκλώνα κατηγορίας 5, της υψηλότερης στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, βρίσκεται «στα όρια της παραλίας του Χαλόβερ», χωριού που απέχει 41 χιλιόμετρα νότια της Μπίλουι, διευκρίνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Μανάγκουα ο Μάρσιο Βάκα, διευθυντής του Ινστιτούτου Μετεωρολογίας της Νικαράγουας (INETER).

Σύμφωνα με το meteo.gr, τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, αναφέρουν ότι ο τυφώνας Γιώτα αναμένεται να πλήξει αρχικά σήμερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, περιοχές της Νικαράγουας με καταστροφικές συνέπειες λόγω των θυελλωδών ανέμων, της ανύψωσης της θάλασσας και των μεγάλων υψών βροχής.

Εν συνεχεία καθώς θα κινείται δυτικά οι έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν περιοχές της Ονδούρας, του Ελ Σαλβαδόρ και της Γουατεμάλας.

Δυστυχώς αυτές οι περιοχές είναι οι ίδιες που επλήγησαν από το φονικό και καταστρεπτικό πέρασμα του κυκλώνα Ήτα μόλις πριν 2 εβδομάδες.

Η προβλεπόμενη πορεία του τυφώνα Γιώτα μέχρι την Τετάρτη 18/11 (με λευκό πλαίσιο)meteo.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ