Πόσα χρήματα μπορεί να πλήρωσε κάποιος για την πινακίδα «0 10» που εκδόθηκε το 1902;


Υπάρχουν περιπτώσεις που η πινακίδια κυκλοφορίας ενδεχομένως να κοστίζει πολύ περισσότερο από το ίδιο το αυτοκίνητο!

Του Γιάννη Σκουφή

Σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως στις ΗΠΑ ή στην Βρετανία, πωλούνται εξατομικευμένες πινακίδες κυκλοφορίας ή και κάποιες ιδιαίτερες, καθώς είναι και αυτός ένας τρόπος να ξεχωρίζει κανείς στο δρόμο. Ανεξάρτητα από το αυτοκίνητο που κυκλοφορεί με τη συγκεκριμένη πινακίδα.

Ειδικά δε στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχει στο συγκεκριμένο τομέα μια μεγάλη παράδοση και το άτυπο χρηματιστήριο με τις πινακίδες κυκλοφορίας μας επιφυλάσσει πολλές φορές εκπλήξεις. Αυτή τη φορά η έκπληξη αφορά τον αριθμό «0 10» που πωλήθηκε πρόσφατα στο απίστευτο ποσό των 144.000 ευρώ!

Πρόκειται για μια πραγματικά σπάνια πινακίδα κυκλοφορίας η οποία εκδόθηκε το 1901 στο Μπέρμιγχαμ. Μέχρι τώρα ανήκε στον παππού του πωλητή ο οποίος ήταν τότε πολύ απλά το δέκατο άτομο στη σειρά για έκδοση πινακίδας από την αρμόδια αρχή και έτσι προέκυψε το «0 10».

Ο παππούς Charles Thompson είχε γεννηθεί το 1874 και είχε μια εταιρεία χονδρικής με χαρτιά στη βρετανική πόλη. Μετά το θάνατο του το 1955 η πινακίδα πέρασε στο γιο του Barry Thompson ο οποίος είχε δεθεί συναισθηματικά μαζί της και την είχε χρησιμοποιήσει σε διάφορα αυτοκίνητα, όπως Austin 35, Mini, Ford Cortina, Jaguar και άλλα της εποχής.

Από το 2017 η πινακίδα έμεινε αδρανής στην αρμόδια αρχή DVLA, συνοδευόμενη από τα σχετικά πιστοποιητικά και τελικά πουλήθηκε σε δημοπρασία της Silverstone Auctions με τον αγοραστή να επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Και τους εγγονούς Thompson να «κληρονομούν» τα ποσό που κατέβαλε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ