Αναστολή εργασίας: Πότε και για ποιους ξεκινούν οι πληρωμές


Από την Πέμπτη ξεκινούν οι πληρωμές των αποζημιώσεων για όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης από τον Σεπτέμβριο ή τέθηκαν σε αναστολή για Οκτώβριο και συνεχίζουν τον Νοέμβριο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος το χρονοδιάγραμμα δηλώσεων και πληρωμών ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας.

Οσοι ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (καλλιτέχνες, ξεναγοί, κ.ά.) θα λάβουν διπλή την αποζημίωση των 534 ευρώ για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Οσοι ήταν σε αναστολή τον Οκτώβριο και συνεχίζουν τον Νοέμβριο (τοπικά λοκντάουν) θα έχουν αναλογία από τα 534 ευρώ και μέρος ή ολόκληρο το 800άρι από τη νέα αποζημίωση με αναστολή σύμβασης από 1/11.

Οσοι μπουν σε αναστολή από 7 Νοεμβρίου (εργαζόμενοι σε πληττόμενες επιχειρήσεις) θα πάρουν αναλογία αποζημίωσης με 640 ευρώ και σε κάθε περίπτωση με 26,6 ευρώ για κάθε μέρα αναστολής.

Στην κατηγορία με τη διπλή αποζημίωση ανήκουν ο εργαζόμενοι επιχειρήσεων στους κλάδους εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού, και αθλητισμού σε πανελλαδικό επίπεδο, στους νομούς Κοζάνης, και Καστοριάς όπου εφαρμόστηκαν τοπικά «λοκντάουν» από 16 Οκτωβρίου και από 23 Οκτωβρίου αντίστοιχα καθώς και στους νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Λάρισας, Ιωαννίνων, Ροδόπης όπου ίσχυσαν περιορισμοί στις 30 και 31 Οκτωβρίου.

Στις παραπάνω κατηγορίες αναστολών οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου την αποζημίωση των 534 ευρώ για ολόκληρο τον Οκτώβριο ή αναλογία με 17,80 ευρώ τη μέρα αν η αναστολή ήταν για μικρότερο διάστημα, και ακολούθως στις 27 Νοεμβρίου και στις 11 Δεκεμβρίου για τις «κλειστές» και τις «πληττόμενες» επιχειρήσεις αντίστοιχα θα πάρουν το 800άρι της αποζημίωσης για την αναστολή του Νοεμβρίου.

Στις 19 Νοεμβρίου και στις 11 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις για τους εργαζόμενους που βγήκαν σε αναστολή συμβάσεων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο λόγω των ζημιών από την κακοκαιρία «Ιανός».

Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων και ξενοδοχοϋπάλληλοι εργαζόμενοι που κάνουν μονομερή δήλωση αναστολής θα πληρωθούν με τα 534 ευρώ για τον Οκτώβριο και με τυχόν καθυστερούμενα των προηγουμένων 4 μηνών στις 19 και 26 Νοεμβρίου και στις 3 Δεκεμβρίου. Οι αιτήσεις είναι από 11 ως και 25 Νοεμβρίου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ