Κορωνοϊός εμβόλιο: Από τη Moderna- 94,5% αποτελεσματικό

Κορωνοϊός εμβόλιο: Νέο εμβόλιο από τη Moderna- 94,5% αποτελεσματικό.  Η εταιρεία δήλωσε ότι το εμβόλιο της φαίνεται να είναι 94,5% αποτελεσματικό, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία από την υπό εξέλιξη μελέτη της εταιρείας.

Πριν από μια εβδομάδα, η ανταγωνιστής Pfizer Inc. ανακοίνωσε ότι το δικό της εμβόλιο COVID-19 εμφανίστηκε εξίσου αποτελεσματικό – ειδήσεις που θέτουν και τις δύο εταιρείες σε καλό δρόμο να ζητήσουν άδεια εντός εβδομάδων για χρήση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ. Ένα εμβόλιο δεν μπορεί να φτάσει αρκετά γρήγορα, καθώς τα κρούσματα ιών ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια στις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο – 1 εκατομμύριο από αυτά καταγράφηκαν μόλις την περασμένη εβδομάδα. Η πανδημία έχει σκοτώσει περισσότερους από 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, περισσότεροι από 245.000 από αυτούς στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, εάν η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων επιτρέπει την επείγουσα χρήση των υποψηφίων της Moderna ή της Pfizer, θα υπάρξει περιορισμένη, προνομιακή προμήθεια πριν από το τέλος του έτους. Και οι δύο απαιτούν από τους ανθρώπους να κάνουν δύο λήψεις, σε απόσταση αρκετών εβδομάδων. Η Moderna αναμένει να έχει περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις, που προορίζονται για τις ΗΠΑ, έως το τέλος του 2020. Η Pfizer και ο γερμανός συνεργάτης της BioNTech αναμένουν να έχουν περίπου 50 εκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως μέχρι το τέλος του έτους.

Το εμβόλιο της Moderna, που δημιουργήθηκε με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, μελετάται σε 30.000 εθελοντές που έλαβαν είτε τον πραγματικό εμβολιασμό είτε ένα placebo. Την Κυριακή, μια ανεξάρτητη επιτροπή παρακολούθησης έσπασε τον κώδικα για να εξετάσει 95 λοιμώξεις που καταγράφηκαν ξεκινώντας δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση των εθελοντών – και ανακάλυψε ότι εκτός από πέντε ασθένειες εμφανίστηκαν σε συμμετέχοντες που έλαβαν το εικονικό φάρμακο.

Τόσο οι “πυροβολισμοί” της Moderna όσο και της Pfizer-BioNTech είναι τα λεγόμενα εμβόλια mRNA, μια ολοκαίνουργια τεχνολογία. Δεν φτιάχνονται με τον ίδιο τον κορωνοϊό, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα κανείς να το νοσήσει από τις λήψεις. Αντ ‘αυτού, το εμβόλιο περιέχει ένα κομμάτι γενετικού κώδικα που εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα για να αναγνωρίσει την αιχμηρή πρωτεΐνη στην επιφάνεια του ιού. Τα ισχυρά αποτελέσματα ήταν μια έκπληξη. Οι επιστήμονες προειδοποίησαν για μήνες ότι κάθε εμβόλιο COVID-19 μπορεί να είναι τόσο καλό όσο τα εμβόλια γρίπης, τα οποία είναι περίπου 50% αποτελεσματικά.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ