Κορωνοϊος παιδιά: Πάνω από 1 εκατ. δοκιμάστηκαν και βγήκαν θετικά

Κορωνοϊος παιδιά: Πάνω από 1 εκατ. δοκιμάστηκαν και βγήκαν θετικά. Τα παιδιά αποτελούν τώρα τουλάχιστον 1 στα 11 από όλα τα κρούσματα ιού κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Αυτό σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής και του Συλλόγου Παιδικών Νοσοκομείων. Τη Δευτέρα, η AAP δήλωσε ότι περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δοκιμαστεί και έχουν βγει θετικά στον κορωνοϊό.

Τα δεδομένα συγκεντρώνονται από αναφορές της πολιτείας και δείχνουν ότι 1.039.464 παιδιά έχουν φανεί θετικά τον κορωνοϊό από τις 12 Νοεμβρίου. Στην περίοδο μιας εβδομάδας που έληξε εκείνη την ημέρα, υπήρχαν σχεδόν 112.000 νέες περιπτώσεις σε παιδιά, η μεγαλύτερη αύξηση μιας εβδομάδας. Ο ιός είχε δυσανάλογο αντίκτυπο στα έγχρωμα και τα παιδιά από Ισπανία. Έχουν υποστεί μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων και είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν από οικονομικές ζημιές και έλλειψη πρόσβασης στην εκπαίδευση και σε άλλες κρίσιμες υπηρεσίες. Ο αριθμός των παιδιών με κορωνοϊό θεωρείται ότι υποτιμάται ευρέως. Επειδή τα περισσότερα δεν έχουν καθόλου ή λίγα συμπτώματα, και είναι σπάνιο να παρουσιάσουν σοβαρά συμπτώματα, πολλά παιδιά δεν ελέγχονται ποτέ, σημείωσε ο AAP.

Τα μωρά κάτω του 1 έτους και τα παιδιά με ορισμένες υποκείμενες καταστάσεις ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν σοβαρή ασθένεια από τον ιό, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Μερικά παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν μια σπάνια επιπλοκή που σχετίζεται με το COVID-19 που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή οργάνων. Η ψυχική υγεία των παιδιών επηρεάζεται επίσης από την πανδημία. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του CDC, τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών πραγματοποίησαν επείγουσες επισκέψεις που σχετίζονται με την ψυχική υγεία περίπου 24% περισσότερο από πέρυσι.

Οι επισκέψεις από παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών αυξήθηκαν περίπου στο 31%. Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας και οι άνθρωποι παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους περισσότερο, εκπρόσωπος του AAP τόνισε την ανάγκη έγκρισης εμβολίου κορωνοϊού.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ