Σεξουαλική υγεία: Όσο πιο ικανοποιημένοι στο σεξ, τόσο μικρότερη ανάγκη για σχέση


Σεξουαλική υγεία: Όσο πιο ικανοποιημένοι στο σεξ, τόσο μικρότερη ανάγκη για σχέση. Όλοι παλεύουν με το να αισθάνονται δυσαρεστημένοι και ανολοκλήρωτοι σε διαφορετικά σημεία.

Η απάντηση στην εκπλήρωση μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετικά πράγματα: αλλαγή τρόπου ζωής, εύρεση νέου χόμπι ή οικοδόμηση φιλίας.  Συχνά, προτείνεται ότι οι μεμονωμένοι άνθρωποι αναζητούν σχέσεις για να βρουν ικανοποίηση. Ειδικά τώρα, καθώς η απομόνωση της πανδημίας μπορεί να αναδείξει την κατάσταση της σχέσης κάποιου, είναι ζωτικής σημασίας να εκτιμηθεί ποιοι παράγοντες οδηγούν σε μια ικανοποιημένη και ευτυχισμένη ζωή ως ένα άτομο.

Καθώς η μέση ηλικία του γάμου αυξάνεται και τα συνολικά ποσοστά γάμου μειώνονται, υπάρχει ένα μεγαλύτερο ποσοστό των νοικοκυριών ενός ατόμου από ποτέ. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ελεύθεροι άνθρωποι ανησυχούν για την αίσθηση αποσύνδεσης και μοναξιάς, η οποία τροφοδοτεί το κοινό φόβο και στίγμα της μοναξιάς. Αλλά πολλοί αδέσμευτοι είναι απλά χαρούμενοι όπως είναι!  Μια νέα μελέτη για το 2020 εξέτασε διαφορετικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην ικανοποίηση του ατόμου. Αυτή η μελέτη τριών μερών χωρίστηκε σε τρεις διαφορετικές μελέτες: μία μελέτη σεξουαλικής ικανοποίησης και οικογενειακής / ικανοποίησης φίλου, δεύτερη μελέτη σεξουαλικής ικανοποίησης και ποιότητας και τρίτη μελέτη σεξουαλικής ικανοποίησης και ικανοποίησης με οικογένεια / φίλους.

Ωστόσο οι έρευνες έδειξαν ότι η υψηλότερη σεξουαλική ικανοποίηση σχετίζεται με λιγότερη επιθυμία γάμου. Αυτή η μελέτη περιλάμβανε δεδομένα τόσο από άτομα που δεν είχαν παντρευτεί όσο και από διαζευγμένα άτομα. Τα μέτρα περιλάμβαναν: την πεποίθηση ότι η ευτυχία μπορεί να επιτευχθεί χωρίς γάμο. σεξουαλική ικανοποίηση σεξουαλική συχνότητα ικανοποίηση ζωής; ποιότητα σχέσης με την οικογένεια ποιότητα σχέσης με φίλους και εναπομείναντες άγαμοι συμμετέχοντες. Τα αποτελέσματα αυτού του δεύτερου μέρους έδειξαν ότι η σεξουαλική ικανοποίηση σχετίζεται με ισχυρότερες πεποιθήσεις ότι οι άγαμοι άνθρωποι μπορούν να είναι ευτυχισμένοι χωρίς γάμο.

Στην 3η έρευνα συμμετείχαν: έφηβοι, νεαροί ενήλικες και ενήλικες μέσης ηλικίας. Τα μέτρα σύγκρισης περιλάμβαναν: ικανοποίηση με τη μοναξιά, επιθυμία για έναν σύντροφο, σεξουαλική, ικανοποίηση σεξουαλική συχνότητα,, ικανοποίηση ζωής, ικανοποίηση με την οικογένεια και  με φίλους. Τα αποτελέσματα αυτού του μέρους έδειξαν ότι η σεξουαλική ικανοποίηση συσχετίζεται με την επιδίωξη της μοναξιάς και λιγότερο επιθυμία για εύρεση συντρόφου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ