Εξοικονόμηση χρημάτων: Φρόντισε την οικονομία σου για να είσαι ασφαλής


Εξοικονόμιση χρημάτων: Φρόντισε την οικονομία σου για να είσαι ασφαλής. Η εμπειρία της μόνης ζωής είναι ιδιαίτερη, αλλά μπορεί να μας προσφέρει μεγάλα οφέλη σε ψυχολογικό επίπεδο. Επομένως, προτού βρούμε τις συμβουλές για εξοικονόμηση όταν ζείτε μόνοι, ας μιλήσουμε για μερικά από αυτά τα οφέλη.

Σύμφωνα με μια μελέτη που ονομάζεται GOING SOLO: The Extraious Rise and Surprising Appeal of Living Alone , που αναπτύχθηκε από τον Eric Klinenberg από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, η μόνη διαβίωση μας βοηθά να απολαύσουμε σχέσεις υψηλότερης ποιότητας . Επιπλέον, άλλες μελέτες διασφαλίζουν ότι η μοναξιά διευκολύνει την ανάπτυξη ενσυναίσθησης.

Από την άλλη πλευρά, μια μελέτη που αναπτύχθηκε το 1994 από τον ψυχολόγο Mihaly Csikszentmihalyi έδειξε πώς οι έφηβοι που δεν αντέχουν τη μοναξιά δεν μπορούν να αναπτύξουν δημιουργικό ταλέντο. Είναι σαφές ότι η μόνη διαβίωση είναι μια εμπειρία που μπορεί να φέρει πολλές θετικές πτυχές σε προσωπικό επίπεδο. ωρίμανση, μάθηση, ανεξαρτησία. Ωστόσο, πέρα ​​από τα σαφή οφέλη της μοναχικής ζωής, είναι επίσης αλήθεια ότι υπάρχουν μικρά μέρη της ζωής που δεν είναι πάντα εύκολο… ένα από αυτά είναι οικονομικό. Από μόνη της, η διαβίωση περιλαμβάνει μόνο τη φροντίδα των εξόδων όπως το ενοίκιο, λογαριασμοί, φαγητό)

Όπως θα δείτε, αυτές είναι συμβουλές που εφαρμόζονται στις καθημερινές αγορές ρούχων, φαγητού κ.λπ., καθώς και στους λογαριασμούς, τα ταξίδια, τα αθλήματα.  Αυτές είναι μικρές συνήθειες που μπορείτε σταδιακά να βάλετε στη ρουτίνα σας. Προγραμματίστε τα έξοδά σας Το γεγονός της πρόβλεψης των δαπανών σας και της παρακολούθησης αυτών θα σας βοηθήσει να κάνετε μια πιο έξυπνη διαχείριση της οικονομίας σας. Αυτός ο έλεγχος μπορεί να γίνει μέσω ενός φύλλου Excel, ενός απλού φορητού υπολογιστή.

Αγοράστε τα απαραίτητα Μια άλλη συμβουλή για εξοικονόμηση εάν ζείτε μόνος σας, αν και ακούγεται προφανές, είναι να αγοράσετε μόνο τα προϊόντα πρώτης ανάγκης. Ελέγξτε τις προσφορές. Αυτή η συμβουλή ισχύει ιδιαίτερα όταν πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ. το ιδανικό είναι να σημειώσουμε, στον κατάλογο των σούπερ μάρκετ, αυτό που μας προσφέρει ενδιαφέρον. Ταξιδέψτε εκτός εποχής Αφήνοντας λίγο το εγχώριο πεδίο, μπαίνουμε στον κόσμο της αναψυχής. Εάν είστε ένας από αυτούς που τους αρέσει να ταξιδεύουν, μια καλή επιλογή να το κάνετε οικονομικά είναι εκτός εποχής, καθώς οι τιμές είναι πολύ πιο προσιτές.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ