Συντάξεις: Αυξήσεις και αναδρομικά έως 6.912 ευρώ στο τέλος Νοεμβρίου – Ποιους αφορούν

Αυξήσεις και αναδρομικά από 1.150 ευρώ έως 6.912 ευρώ θα πάρουν στο τέλος Νοεμβρίου, με τις συντάξεις Δεκεμβρίου, όσοι λαμβάνουν προσωρινές συντάξεις, όπως προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι αυξήσεις και τα αναδρομικά αφορούν σε χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχους που κατέθεσαν αίτηση από τις 13/5/2016 και δεν έχει εκδοθεί η οριστική σύνταξή τους.

Η προσωρινή στα Ταμεία μισθωτών αυξάνεται στο 80% του μέσου μισθού του τελευταίου έτους αντί 50% που είχε υπολογιστεί στις αιτήσεις από τις 13/5/2016. Σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολουμένους και τους αγρότες, η προσωρινή σύνταξη θα αυξηθεί στο 70% από 50% και επί αυτού του νέου ποσοστού θα υπολογιστούν και τα αναδρομικά που θα λάβουν στο τέλος του μήνα. Στις συντάξεις χηρείας η προσωρινή αυξάνεται στο 70% της σύνταξης του θανόντος και ουσιαστικά θα λαμβάνεται εξαρχής, η οριστική σύνταξη, καθώς αντιστοιχεί στο 70% της σύνταξης του θανόντος.

Στις αναπηρικές θα καταβάλλονται ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας ως εξής:

  • Α. προσωρινή 75% με ποσοστό αναπηρίας από 67% έως και 79,9% και
  • Β. προσωρινή 50% με αναπηρία έως 66,99%.

Επίσης έρχονται αναδρομικά όπου έχει υποβληθεί αίτηση συνταξιοδότησης από τις 13/5/2016 και δεν έχει εκδοθεί η οριστική σύνταξη. Η αύξηση προσωρινής ισχύει για όσους υπέβαλαν έντυπη μορφή και όχι ηλεκτρονικά.

Όσον αφορά τα αναδρομικά των κληρονόμων, τα οποία θα καταβληθούν στο τέλος Δεκεμβρίου, ανοίγει εντός της εβδομάδας στο efka.gov.gr η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων. Σημειώνεται ότι εντός του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν και τα αναδρομικά και οι αυξήσεις στους συνταξιούχους με 30 και περισσότερα έτη ασφάλισης λόγω των υψηλότερων ποσοστών αναπλήρωσης που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ