Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Τσακρή – Είμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή


Κορονοϊός: Για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Αθανάσιος Τσακρής.

«Στο τέλος της εβδομάδας θα δούμε πόσο λειτουργεί το lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε πως τα δεδομένα μελετώνται μέρα με τη μέρα και εξετάζεται η επιβράδυνση και η πιθανή μείωση των κρουσμάτων σε λίγες ημέρες, αλλά και ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως ο αριθμός των διασωληνωμένων και οι αντοχές του δημοσίου συστήματος Υγείας».

Συνεχίζοντας ανέφερε πως: «για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown ή για το άνοιγμα των σχολείων, θα ξαναμπεί στο τραπέζι το άνοιγμά τους, ανάλογα με την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων και την κινητικότητα που υπάρχει γύρω από τις μετακινήσεις που απαιτούνται για τη μεταφορά τους στα σχολεία».

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακρής: «χρειάζονται προσεκτικά βήματα, είναι το πιο δύσκολο κύμα της πανδημίας με χαμηλά επίπεδα ανοσίας σε όλη την Ευρώπη, το πλεονέκτημα είναι ότι τώρα ξέρουμε καλύτερα πως μεταδίδεται ο ιός και πως πρέπει να αντιδράσουμε».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ