Χοληστερίνη αρτηριακή πίεση έλεγχος: Ψηφιακά εργαλεία για καλύτερη ρύθμιση

Χοληστερίνη αρτηριακή πίεση έλεγχος:  Χρησιμοποιώντας ένα εξ αποστάσεως πρόγραμμα αλγόριθμου για τη διαχείριση ασθενειών, οι ασθενείς παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στα επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που παρουσιάστηκε στις επιστημονικές συνεδρίες της American Heart Association 2020. Το συμπέρασμα αυτής της μελέτης δημοσιεύεται ταυτόχρονα στο Circulation, το εμβληματικό περιοδικό της American Heart Association.

Η αποτυχία της κατάλληλης θεραπείας της υπερχοληστερολαιμίας ( υψηλή χοληστερόλη ) και της υπέρτασης (υψηλή αρτηριακή πίεση) παραμένει μια συνεχιζόμενη κλινική πρόκληση που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιαγγειακού θανάτου. Χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία , οι κλινικοί γιατροί στο Brigham and Women’s Hospital στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, ξεκίνησαν και συνεχίζουν να διεξάγουν ένα απομακρυσμένο, αλγοριθμικά οδηγημένο, υπερχοληστερολαιμία και ένα πρόγραμμα διαχείρισης της υπέρτασης.

Μεταξύ Ιανουαρίου 2018 και Μαΐου του 2020, οι ερευνητές εξέτασαν 18.810 ασθενείς και συμμετείχαν 5.000 ασθενείς είτε στο πρόγραμμα χοληστερόλης, στο πρόγραμμα υπέρτασης – είτε και στα δύο. Μεταξύ των 3.939 ασθενών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα χοληστερόλης, το 35% είχε καθιερώσει αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο (ASCVD). Το 25% είχε διαβήτη αλλά όχι ASCVD. και το 31% είχε λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας χοληστερόλης (LDL-C)> 190 mg / dL. Οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί και οι ειδικοί υποστήριξης βοήθησαν στο σχεδιασμό αυτών των προγραμμάτων διαχείρισης για να ξεκινήσουν και να προσαρμόσουν τις δόσεις φαρμάκων, επίσης γνωστά ως τιτλοποίηση, για να επιτύχουν τα μέγιστα οφέλη για τους ασθενείς, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις κλινικά σημαντικές παρενέργειες.

“Για τον καλύτερο έλεγχο της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, και οι δύο από τους οποίους είναι σημαντικοί παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, χρειαζόμαστε νέες λύσεις θεραπείας από άκρο σε άκρο που βελτιώνουν την ταυτοποίηση των ασθενών, τη συλλογή δεδομένων, την εκπαίδευση και την παροχή φροντίδας, συμπεριλαμβανομένης της τυποποίησης θεραπειών φαρμάκων. Επαναπροσδιορίζουμε τη θεραπεία μονοπάτια για την αντιμετώπιση των επίμονων ελλείψεων στην υγειονομική περίθαλψη , την αντιμετώπιση της κλινικής αδράνειας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων περιορισμένης πρόσβασης σε γιατρούς επεκτείνοντας την απομακρυσμένη παροχή φροντίδας “, λέει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Benjamin M. Scirica, MD, MPH, καρδιολόγος στο Brigham and Women’s Hospital και αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στο Harvard School of Medicine, και οι δύο στη Βοστώνη.

Χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά αρχεία υγείας και παραπομπές γιατρών, το πρόγραμμα εντόπισε άτομα με ανεξέλεγκτο LDL-C ή / και υψηλή αρτηριακή πίεση. Οι ασθενείς έλαβαν ψηφιακά συνδεδεμένες μανσέτες αρτηριακής πίεσης για χρήση στο σπίτι και οι φαρμακοποιοί και το προσωπικό υποστήριξης χρησιμοποίησαν τους κλινικούς αλγόριθμους για να ξεκινήσουν και να τιτλοδοτήσουν φάρμακα σε προκαθορισμένα διαστήματα έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι της θεραπείας.

Τα αποτελέσματα της μελέτης περιλαμβάνουν:

  • Συνολική μείωση της LDL-C κατά 52 mg / dl (42%) εμφανίστηκε σε ασθενείς που ολοκλήρωσαν τη φάση τιτλοδότησης του προγράμματος.
  • Σημαντικές μειώσεις LDL-C επιτεύχθηκαν σε ασθενείς που πληρούσαν μία από τις τέσσερις κατηγορίες κινδύνου χοληστερόλης – καθιερωμένη αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο, διαβήτη, σοβαρή υπερχοληστερολαιμία (LDL> 190 mg / dL) ή πρωτοπαθή πρόληψη υψηλού κινδύνου.
  • Η μέση μείωση της αρτηριακής πίεσης ήταν 14 mmHg συστολική και 6 mmHg διαστολική μείωση.
  • Μια συνολική μείωση της LDL-C κατά 24 mg / dl (18%) επιτεύχθηκε σε όλους τους ασθενείς που συμμετείχαν.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here