Θαλασσινό νερό: Αμέτρητα τα οφέλη του στην υγεία μας

Θαλασσινό νερό: Αμέτρητα τα οφέλη του στην υγεία μας.  Ο κατάλογος των οφελών για την υγεία είναι σχεδόν ατελείωτος.

Αλλά, ακόμη και αν ήταν μόνο ένα εικονικό φάρμακο στη σωματική μας διάπλαση, ο εγκέφαλός μας και πάλι θα μας οδηγούσε  στην παραλία. Είναι καλό στη διάθεσή σας και θα ενισχύσει την υγεία σας. Το μόνο που δεν κάνει το θαλασσινό νερό είναι να ενυδατώσει το σώμα μας. Αλλά αυτό δεν είναι καν μειονέκτημα σε σύγκριση με τα τεράστια οφέλη του. Το θαλασσινό νερό μπορεί να είναι ένα φυσικό φάρμακο. Τονώνει το σώμα μας και προάγει το αίσθημα ευεξίας που γνωρίζουν πολύ οι surfers.

Τι περιέχει λοιπόν το θαλασσινό νερό; Κατά μέσο όρο, το θαλασσινό νερό έχει 3,5% αλάτι (χλωριούχο νάτριο). Με άλλα λόγια, για ένα λίτρο νερού, παίρνετε 35 γραμμάρια αλάτων. Και τότε, μικρά μέρη μαγνησίου, θειικού και ασβεστίου. Παρόλο που δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, η θαλασσοθεραπεία χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό και προϊόντα με βάση τη θάλασσα που παράγονται από φύκια, θαλασσινό αλάτι, λάσπη και νερό ωκεανού για την εξάλειψη των προβλημάτων του δέρματος.

Αλλά το αλμυρό νερό έχει πολλά άλλα εκπληκτικά οφέλη: Καθαρίζει το δέρμα. Τα μεταλλικά άλατα συνεργάζονται με τον ήλιο για να αναζωογονήσουν το δέρμα. Ως αποτέλεσμα, τα έλκη, ο λύκος, η ακμή και η ψωρίαση είναι μερικές από τις ασθένειες που μπορούν εύκολα να θεραπευτούν με θαλασσινό νερό. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο αριθμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων αυξάνεται μεταξύ πέντε έως 20% μετά από κολύμπι ή μπάνιο στη θάλασσα.

Ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Το θαλασσινό νερό είναι ένα φανταστικό φάρμακο για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, αναιμία και υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επιβραδύνει την ανάπτυξη των ρευματικών παθήσεων.  Σε συνδυασμό με την άσκηση είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για πόνο στα οστά και τους μυς, αρθρίτιδα, κυκλοφορικά και μεταχειρουργικά προβλήματα. Μειώνει και εξαλείφει το άγχος. Επειδή περιέχει μαγνήσιο, το θαλασσινό νερό θα σας ηρεμήσει. Συνιστάται στους ανθρώπους που ζουν μια αγχωτική ζωή να πάνε στην παραλία, όχι μόνο για τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα, αλλά και λόγω των καταπραϋντικών φαρμακευτικών ιδιοτήτων του θαλασσινού νερού.

Ο René Quinton ήταν Γάλλος επιστήμονας ο οποίος, διερευνώντας τα οφέλη του θαλασσινού νερού, συνειδητοποίησε ότι το θαλασσινό νερό έχει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με το εξωκυτταρικό υγρό που λούζει κάθε κύτταρο στο σώμα μας. Πίστευε ότι το κυτταρικό περιβάλλον μιμείται το θαλάσσιο περιβάλλον στο οποίο ξεκίνησε η ζωή. Άφησε πολλές κλινικές και φωτογραφικές πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα των θεραπειών του. Συλλέχθηκαν σε αρκετές εκδόσεις, που ήταν το πιο γνωστό «Leau de mer, milieu organique». Ο René Quinton μνημονεύεται σήμερα για τη θεραπεία υποσιτισμένων παιδιών με ισοτονικό θαλασσινό νερό, που χορηγείται ενδοφλεβίως και για να τα φέρει πίσω σε μια υγιή, ακμάζουσα κατάσταση.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here