Σεξ: Έχει σημασία πραγματικά η σεξουαλική εμπειρία

Σεξ: Έχει σημασία πραγματικά η σεξουαλική εμπειρία; “Ντρέπομαι για το σώμα μου, και φοβάμαι να αφήσω να τον δουν το φως της ημέρας”. “Έχω αλλάξει τον εαυτό μου ώστε να ικανοποιώ τις επιθυμίες και τις ανάγκες των άλλων.”

Προσποιήθηκα ότι απολαμβάνω τον εαυτό μου όταν πραγματικά απλά μέτραγα δευτερόλεπτα ή σκεφτόμουν τι θα συνέβαινε μετά. Χρησιμοποίησα αλκοόλ για να γίνω πιο υπεύθυνη. Αγνόησα αυτά που μου λέει το σώμα μου για να είμαι αρεστός και αποδεκτός. Έκρυψα τον πραγματικό μου εαυτό βαθιά μέσα μου από φόβο ότι δεν θα είμαι αρκετή. Ξέρω ότι δεν είμαι μόνη σε αυτές τις σκέψεις, και θα ήθελα να μιλήσω για το πώς αυτές εμποδίζουν το πώς πιστεύω ότι πρέπει να είναι το σεξ και θα μπορούσε να είναι, γράφει η Leigh Huggins

Τα μεγαλύτερα εμπόδια για το καλό σεξ είναι η αυτοεκτίμηση, ο ιδεασμός και ο ναρκισσισμός. Οι ιδέες γύρω από την αξία μας και την αυτογνωσία μας χρειάζονται πολλά χρόνια για να διαλευκανθούν και μπορούν να σαμποτάρουν εντελώς τη σεξουαλικότητά μας. Αν ανησυχούμε πολύ για το πώς ερμηνεύουμε ή για το τι σκέφτεται ο συνεργάτης μας για εμάς, είναι αδύνατο να είμαστε παρόντες στη δική μας εμπειρία. Εάν κάποιος ζει σε μια φαντασίωση για το ποιος είναι ο σύντροφός του και τι αναμένεται από αυτόν, θα δημιουργηθεί εξαρχής η ανάγκη για εξωτερική επικύρωση και θα χρωματίσει όλες τις μελλοντικές αλληλεπιδράσεις. Η εξιδανίκευση ενός πιθανού εταίρου όχι μόνο τους αφαιρεί από τη σχέση, αλλά θέτει ένα σχεδόν αδιάσειστο εμπόδιο μεταξύ σας και το να πάρετε αυτό που πραγματικά θέλετε από αυτούς. Εάν δεν μπορείτε να δείτε τον σύντροφό σας ως άνθρωπο, μπορεί να προκύψουν οι δυνατότητες για παραβιάσεις της συναίνεσης, ακόμη και βία.

Το συμπέρασμα είναι, ότι δεν νομίζω πως η σεξουαλική απειρία είναι ο εχθρός, ούτε πιστεύω ότι η σεξουαλική εμπειρία είναι ο σωτήρας.  Όλοι έχουμε τις δικές μας επιθυμίες, ανάγκες, προτιμήσεις, εναύσματα, φετίχ, φαντασιώσεις, φρένα και επιταχυντές. Η ιδέα είναι να έχουμε το θάρρος να μιλήσουμε και να καταλάβουμε τι βιώνουμε, ακόμα και αν η σπίθα είναι σπινθηριστή, ακόμα και αν ο εραστής μας μας μας κρίνει, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα τον ξαναδούμε ποτέ. Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο. προκειμένου να βρούμε έναν συνεργάτη που θα συνεργαστεί μαζί μας, να με σεβαστούμε και να διευκολύνουμε ένα πλαίσιο στο οποίο θα μπορούμε να απολαύσουμε και να αισθανόμαστε ασφαλείς σε αυτό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here