Εγκυμοσύνη λάδι: Ποια έλαια είναι ασφαλή για την περιποίηση του δέρματος σου

Εγκυμοσύνη δέρμα: Πώς να φροντίσεις τον εαυτό σου.  Αν και αναπτύσσεται συνεχώς νέα έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις των αιθέριων ελαίων στο ανθρώπινο σώμα, δυστυχώς, δεν είναι αρκετές ώστε να τις κατανοήσουμε. 

Στην περίπτωση της εγκυμοσύνης, δεν έχει ακόμη καταστεί δυνατόν να προσδιοριστεί ο κίνδυνος να διεισδύσουν τα χημικά συστατικά του αιτίου στον πλακούντα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ζήτημα ανησυχίας και διαμάχης. Τα αιθέρια έλαια που φαίνεται να είναι ασφαλή για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης περιλαμβάνουν: κάρδαμο, χαμομήλι, λιβάνι, γεράνιο, τζίντζερ, νερόλι, πατσούλι, πετίτουρο, ροζόλ, σμάλτο, και άλλα μη τοξικά αιθέρια έλαια.

Από την άλλη πλευρά, σε ένα άρθρο για την Εθνική Ένωση Ολιστικής Αρωματικής (NAHA), ο Tony Burfield δηλώνει, “Είναι πιθανό οι βασικοί μεταβολίτες ελαίου να διασχίζουν τον πλακούντα λόγω της στενής (αλλά όχι άμεσης) επαφής μεταξύ μητρικού και εμβρυϊκού αίματος“. Συνεχίζει να λέει, “Κατά τη γνώμη μου, η υπεύθυνη στάση είναι να αποθαρρυνθεί εντελώς η χρήση των αιθέριων ελαίων κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της εγκυμοσύνης”.

Buckle σχολιάζει στο βιβλίο του, Essential Fluoracure, ότι “η χρήση των αιθέριων ελαίων κατά την εγκυμοσύνη είναι ένα επίμαχο θέμα, ιδιαίτερα κατά τη ζωτική πρώτη περίοδο των 3 μηνών. Είναι εξαιρετικά απίθανο ένα νυχτερινό λουτρό που περιέχει μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων να προκαλέσει προβλήματα στο αγέννητο παιδί… Δεν υπάρχουν στοιχεία για μη φυσιολογικά έμβρυα ή αποβολές εμβρύων λόγω της “κανονικής” χρήσης αιθέρων ελαίων, είτε με εισπνοή είτε με τοπική εφαρμογή”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here