Pfizer: Αίτηση για επείγουσα άδεια διανομής- 95% αποτελεσματικό το εμβόλιο


Pfizer: Αίτηση για επείγουσα άδεια διανομής- 95% αποτελεσματικό το εμβόλιο για να αρχίσουν να διανέμουν το εμβόλιο τους COVID-19, ανέφεραν οι επιχειρήσεις- καθώς δημοσίευσαν πλήθος νέων στοιχείων τα οποία δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό περίπου 95%.

Ένα αίτημα προς την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η οποία αξιολογεί όλα τα νέα φάρμακα που διατίθενται στην αγορά, θα ήταν ένα δραματικό ορόσημο. Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας θεωρούν τον εμβολιασμό κατά του COVID- 19 ως σημαντικό μέρος της επίτευξης προστασίας από την ανοσία της αγέλης για να επιβραδυνθεί και τελικά να ελεγχθεί η πανδημία. Εάν χορηγηθεί, το εμβόλιο Pfizer και BioNTech θα είναι η πρώτη ένεση με βάση μια νέα τεχνολογία mRNA για τη λήψη έγκρισης FDA. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους επιστήμονες να επιταχύνουν την ανάπτυξη των εμβολίων, καθώς το μόνο που χρειάζονται είναι η γενετική αλληλουχία του ιού για να ξεκινήσουν τις εργασίες τους.

Η αποτελεσματικότητα αυτή οδήγησε την Pfizer, καθώς και μια άλλη βιοτεχνολογία, την Momachusetts με έδρα τη Μασαχουσέτη, η οποία ανέφερε ότι το εμβόλιο της COVID- 19 είναι κατά 94,5% αποτελεσματικό, να δημιουργήσει εμβόλια και να τα έχει έτοιμα για ανθρώπινη εξέταση μέσα σε λίγους μήνες. Άλλοι κατασκευαστές εμβολίων, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλικής επιχείρησης Sanofi, καταδιώκουν επίσης εμβόλια mRNA COVID- 19 και πλησιάζουν στο να ολοκληρώσουν τις όψιμες ανθρώπινες δοκιμές τους.  Μόλις οι εταιρείες υποβάλουν το αίτημά τους για χορήγηση άδειας για χρήση έκτακτης ανάγκης στον FDA, ο οργανισμός θα εξετάσει τα δεδομένα και θα μπορούσε να λάβει γρήγορα απόφαση, βάσει της ποιότητας των δεδομένων και της επείγουσας ανάγκης για εμβόλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Pfizer σχεδιάζει να παράγει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της έως το τέλος του 2020 και έως 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις έως το 2021 στις τέσσερις μονάδες παραγωγής της στο Andover, Mass. Kalamazozoos, Mich. St. Louis, Mo. και στο Puurs, στο Βέλγιο. Αυτό σημαίνει ότι αρχικά, οι δόσεις θα είναι περιορισμένες και μέχρι οι ερευνητές να μάθουν περισσότερα για το πόσο διαρκεί η προστασία από το εμβόλιο κατά του ιού COVID- 19, θα εξακολουθήσουμε να φοράμε μάσκες, να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, και την κοινωνική αποστασιοποίηση για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ