Κορονοϊός: Ανατροπή με τη μεταδοτικότητα των παιδιών – Μόνο με κλειστά σχολεία αποδίδει το lockdown


Ανατροπή στα δεδομένα για τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού από τα παιδιά στους ενήλικες, όπως δείχνουν τελευταίες έρευνες αυτή φαίνεται ότι είναι υψηλή – Τι αναφέρει η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά, κυρία Ματίνα Παγώνη στο Newsbomb.gr

Προβληματισμό προκάλεσαν οι διαπιστώσεις των λοιμωξιολόγων κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πανδημία στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη.

Σε αυτή διαπιστώθηκε πολλοί από τους γιατρούς που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, κόλλησαν από τα παιδιά τους και όχι από κάποιον ασθενή τους.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπεύθυνος του κέντρου αναφοράς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την πανδημία του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, οι λοιμωξιολόγοι και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφέρθηκαν σε νέα έρευνα που αποδεικνύει ότι η διασπορά του κορονοϊού οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στα παιδιά.

Ο κ. Εξαδάκτυλος έφερε το παράδειγμα του Ισραήλ και της Σλοβενίας, όπου παρατηρήθηκε, ότι μόνο όταν έκλεισαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, μειώθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στην κοινότητα και το lockdown απέδωσε.

«Στις 30 Οκτωβρίου μάς ανακοίνωσε το Ισραήλ και η Σλοβενία ότι μόνο όταν έκλεισαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων το lockdown τους απέδωσε. Νωρίτερα αυτήν την πληροφορία δεν την είχαμε και όλοι προσπαθούσαν, παγκοσμίως, με περιορισμένα απαγορευτικά να κρατάνε κοινωνία και οικονομία ανοιχτές», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr για τα τελευταία δεδομένα αναφορικά με τη μεταδοτικότητα των παιδιών, η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά, κυρία Ματίνα Παγώνη είπε πως «δεν είχαμε αποκλείσει ποτέ ότι τα παιδιά, οι μαθητές δεν μεταδίδουν τον ιό. Είχαμε πει ότι τον μεταδίδουν σε μικρότερο βαθμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν κάποιες ημέρες είχε έρθει στο «φως» μελέτη του πανεπιστημίου του Λέβεν και του ινστιτούτου Σιενσάνο σχετικά τα παιδιά και πόσο αυτά μολύνονται από κορονοϊό, η οποία έδειξε ότι νοσούν περισσότερο απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 362 παιδιών από τις περιοχές ‘Αλκεν και Πελτ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Het Belang van Limburg.

Στο διάστημα από 21 Σεπτεμβρίου έως και 6 Οκτωβρίου, ελήφθησαν δείγματα αίματος και σάλιου από αυτά τα παιδιά. Το ‘Αλκεν ήταν μια από τις περιοχές που είχε πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό την άνοιξη, ενώ το Πελτ ήταν σχετικά σε καλύτερη κατάσταση. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, στο ‘Αλκεν το 14,4% των παιδιών είχε αναπτύξει αντισώματα έναντι 4,4% στο Πελτ.

«Αυτό δείχνει ότι τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στον ιό απ’ ό,τι αρχικά πιστευόταν», ανέφερε η Κορίν Βαντερμέλεν, συντονίστρια ερευνήτρια και εμβολιολόγος στο καθολικό πανεπιστήμιο του Λέβεν. «Επειδή δεν γνωρίζαμε το γενικό επίπεδο μόλυνσης στο Alken κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, δεν μπορούμε να πούμε εάν ο ιός κυκλοφόρησε περισσότερο ή λιγότερο στα παιδιά σε σύγκριση με τους ενήλικες», συμπλήρωσε.

Και κάπου εδώ επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά το Newsbomb.gr, που από την πρώτη στιγμή υποστήριζε ότι θα έπρεπε να κλείσουν εξαρχής και όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μαζί με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ