Έκτακτο βοήθημα Χριστουγέννων: Αυτοί θα το πάρουν – Ανακοινώσεις από Σταϊκούρα, Βρούτση

Στις 9.30 το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναμένεται να εξειδικεύσουν την εξαγγελία που έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έκτακτο επίδομα θα δοθεί στοχευμένα τα Χριστούγεννα. Δεν πρόκειται για νέο πακέτο μέτρων στήριξης, αλλά για παροχή που θα λάβουν πολίτες που λόγω πανδημίας βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση λόγω της πανδημίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το έκτακτο βοήθημα θα το λάβουν, σχεδόν 400.000 δικαιούχοι ή πάνω από 200.000 νοικοκυριά και θα χρησιμοποιηθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, στο επίκεντρο της έκτακτης ενίσχυσης θα βρεθούν οι μακροχρόνια άνεργοι και οι πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν μέτρα και για τους συνταξιούχους με πολύ χαμηλές αποδοχές.

Στους πολίτες που ενδεχομένως να τύχουν κρατικής στήριξης περιλαμβάνονται και οι επαγγελματίες. Οι περισσότεροι αναμένεται να στηριχθούν μέσα από την καταβολή της επιτρεπτέας προκαταβολής 4, ωστόσο αναζητούνται τρόποι έτσι ώστε όλοι οι επαγγελματίες να στηριχθούν σε μια περίοδο που πολλοί από αυτούς έχουν διακόψει κάθε δραστηριότητά τους.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ