Έκτακτο σχέδιο: Με τρένα η μεταφορά ασθενών από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα

Έκτακτο σχέδιο: Με τρένα η μεταφορά ασθενών από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για την μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό με τρένα από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. 

Τραγικές διαστάσεις παίρνει η εξάπλωση του κορονωϊού  στην Θεσσαλονίκη η οποία, βρίσκεται στο κόκκινο, όπως και όλη η Βόρεια Ελλάδα. Η χθεσινή έκρηξη των κρουσμάτων καθώς και διατήρηση του υψηλού ποσοστού θετικότητας στη Βόρεια Ελλάδα δημιουργούν προβληματισμό στην κυβέρνηση, που φέρεται να μελετά έκτακτο σχέδιο για την μεταφορά ασθενών με κορωνοϊο από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, με τρένα. Εχθές έφθασε στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα αμαξοστοιχία με συγκεκριμένων προδιαγραφών, βαγόνια τα οποία εξετάστηκαν από στελέχη του ΕΚΑΒ για το αν μπορούν να διαμορφωθούν σε χώρους φιλοξενίας διασωληνωμένων ασθενών και να υποστηρίξουν την ασφαλή διακομιδή τους

Τρένο στη Γαλλία  μεταφέρει τους ασθενείς με κορωνοϊό

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε:
“Τους τελευταίους 8 μήνες η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία του COVID2019. Οι σιδηροδρομικοί και οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μηχανοδηγοί, προσωπικό κίνησης, τεχνικό προσωπικό, εργαζόμενοι στις εμπορευματικές υπηρεσίες, οδηγοί λεωφορείων και διοικητικό προσωπικό με υψηλό αίσθημα ευθύνης και απόλυτο επαγγελματισμό, τηρώντας κατά γράμμα τα προβλεπόμενα από την επιστημονική κοινότητα μέτρα προστασίας και σε συνεργασία με την Διοίκηση της εταιρείας, δίνουν με επιτυχία την καθημερινή μάχη για να διατηρηθεί ζωντανή η εφοδιαστική αλυσίδα και να συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα τα δρομολόγια, ιδιαίτερα στον Προαστιακό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφεύγετε ο συγχρωτισμός μεταξύ των επιβατών.

Όπως πληροφορούμαστε, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανταποκρινόμενη στο αίτημα των αρχών του Υπουργείου Υγείας θα προχωρήσει στην δρομολόγηση συρμού για την μεταφορά ασθενών με COVID, από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, σε ειδικά διαμορφωμένο συρμό. Από την πρώτη στιγμή, εμείς οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δηλώσαμε ότι θα σταθούμε αρωγοί και σε αυτήν την προσπάθεια με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας. Ο σιδηρόδρομος ήταν είναι και θα είναι το πλέον ασφαλές μέσο μεταφοράς ενώ στην δύσκολη αυτή περίοδο αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η χρησιμότητα του. Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο διαχρονικά στήριζαν και θα στηρίζουν την ελληνική κοινωνία.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here