Αυτά είναι τα 5 σημεία του σώματος που δεν πλένουμε σωστά

Όλοι μας θέλουμε να είμαστε καθαροί. Για αυτό κάνουμε μπάνιο και πλενόμαστε καθημερινά. Κι όμως! Υπάρχουν σημεία του σώματος μας που ίσως να μην καθαρίζουμε όσο καλά θα έπρεπε.

Δείτε, λοιπόν, σύμφωνα με τους ειδικούς ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε σε πέντε σημεία του σώματος μας.

Χέρια:
Ναι, μπορεί να τα πλένετε πάντα πριν και μετά το φαγητό ή μετά από κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλες τις φορές το κάνετε με το σωστό τρόπο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα χέρια θα πρέπει να τα πλένουμε τουλάχιστον για 20 δευτερόλεπτα και να σαπουνίζουμε όλα τα σημεία: την παλάμη, τον καρπό, ανάμεσα στα δάχτυλα και κάτω από τα νύχια.

Πρόσωπο:
Ένα λάθος που κάνουν πολλοί και κυρίως οι γυναίκες, είναι να πλένουν το πρόσωπο τους με τον ίδιο τρόπο που πλένουν το σώμα τους κατά τη διάρκεια του ντους, δηλαδή με το ίδιο ζεστό νερό και την ίδια πίεση. Το ζεστό νερό μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα, ενώ σίγουρα είναι λάθος να πλένετε το πρόσωπο με το σαμπουάν μαλλιών ή το αφρόλουτρο.

Μαλλιά:
Το πιο συχνό λάθος στο λούσιμο είναι η ποσότητα του σαμπουάν. Πολλοί πιστεύουν ότι όσο περισσότερο βάζεις, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα σαμπουάν για να καθαρίσουν τα μαλλιά. Ιδανικά, λένε οι ειδικοί, η ποσότητα πρέπει να είναι περίπου ίση με ένα κέρμα των 2 ευρώ. Το άλλο συχνό λάθος είναι στο ξέβγαλμα. Πρέπει να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έφυγε ο αφρός, ενώ το μασάζ βοηθάει για καλύτερα αποτελέσματα.

Αφαλός:
Στους περισσότερους δεν πάει καν το μυαλό ότι πρέπει να καθαρίζουμε και αυτό το σημείο του σώματός μας. Ωστόσο, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, στην περιοχή αυτή αναπτύσσονται πολλά βακτήρια κυρίως λόγω της υγρασίας από το νερό που παραμένει. Έτσι, το σωστό είναι να τον καθαρίζετε με μία μπατονέτα, πάντα, μετά το μπάνιο.

Πόδια:
Κι εδώ αρκετοί πιστεύουν ότι τα πόδια πλένονται μια χαρά με το νερό που ρέει κατά τη διάρκεια του ντους. Αλλά αυτό είναι λάθος. Τα πόδια πρέπει να πλένονται ξεχωριστά και σχολαστικά. Επίσης, ακόμη ένα συχνό λάθος είναι ότι δεν τα σκουπίζουμε ή τα σκουπίζουμε επιπόλαια, αφήνοντάς τα να στεγνώσουν μόνα τους. Αλλά έχετε υπόψιν σας ότι λόγω της υγρασίας, αναπτύσσονται πιο εύκολα βακτήρια. Ένα κόλπο είναι να τα στεγνώσετε με το σεσουάρ των μαλλιών, εννοείται και ανάμεσα στα δάχτυλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here