Κορονοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο για τη μεταφορά ασθενών με τρένα και αεροσκάφη από τη Θεσσαλονίκη


Κορονοϊός: Πώς θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία της μεταφοράς ασθενών από τη Θεσσαλονίκη σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Κρίσιμες είναι οι ώρες για τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης, όπου χθες τα κρούσματα κορονοϊού ξεπέρασαν τα 900, ενώ ήταν σχεδόν τα διπλάσια από αυτά της Αθήνας.

Το σύστημα στη Θεσσαλονίκη ήδη πιέζεται ενώ οι κλίνες ΜΕΘ που έχουν απομείνει είναι ελάχιστες. Συγκεκριμένα, από τους 3.500 χιλιάδες ασθενείς που νοσηλεύονται συνολικά στην χώρα, πάνω από 1.500 είναι στα νοσοκομεία της πόλης.

Επίσης σε ολόκληρη τη Μακεδονία, από τις υπάρχουσες 1.204 απλές κλίνες covid-19, οι 895 είναι κατειλημμένες, ενώ μόνο 8 άνθρωποι πια θα βρουν κρεβάτι εντατικής, αφού από τα 126 από τα 134 κάποιος παλεύει για τη ζωή του.

Συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 259 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ χθες έγιναν 120 εισαγωγές σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Ετοιμάζουν βαγόνια για τη μεταφορά ασθενών covid στην Αθήνα

Λόγω της ανησυχητικής κατάστασης που επικρατεί, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαμόρφωσης των τεσσάρων βαγονιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που από εχθές «περιμένουν» στον επιβατικό σταθμό Θεσσαλονίκης για να μεταφερθούν ασθενείς covid, σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ήδη έχει διαμορφωθεί μερικώς το ένα από τα τέσσερα βαγόνια τύπου «πούλμαν», ενώ υπάρχει ετοιμότητα για να προχωρήσουν οι εργασίες ώστε να μπορούν να μεταφερθούν με φορεία – κάψουλες οι ασθενείς που θα διακομισθούν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Ο συρμός που βρίσκεται στο Ν.Σ.Σταθμό της Θεσσαλονίκης σε σημείο που θα μπορεί να γίνει ευκολότερα και με ασφάλεια η μεταφορά των ασθενών, αποτελείται από τέσσερα βαγόνια τύπου πούλμαν, ένα βαγόνι- κυλικείο και ένα βαγόνι –κουπέ.

Οι ασθενείς θα τοποθετηθούν στα βαγόνια – πούλμαν, αφού αφαιρεθούν τα καθίσματα επιβατών. Τα βαγόνια αυτά είναι χωρητικότητας 80 επιβατών το καθένα, αλλά φυσικά, με τις αναγκαίες διαμορφώσεις που θα γίνουν, θα μπορέσουν να τοποθετηθούν 30-40 φορεία με ασθενείς. Στο βαγόνι κουπέ πιθανότατα θα ανεβούν οι υγειονομικοί που θα τους συνοδεύουν.

Σχετικά με τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί από υγειονομικούς, για το εάν και κατά πόσο είναι κατάλληλος αυτός ο τρόπος μεταφοράς ασθενών με covid, αντί της αεροδιακομιδής, τονίσθηκε ότι από τη στιγμή που οι ασθενείς θα βρίσκονται στις ειδικές αυτές κάψουλες, μάλλον δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Όπως και αν έχει, ο Σιδηρόδρομος είναι σε ετοιμότητα για να συμβάλλει στη διαχείριση της πολύ δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα συνολικά, αλλά οι αποφάσεις για τη διακομιδή ασθενών με το τραίνο θα ληφθούν από τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές.

Εξαντλούνται οι ΜΕΘ και στη Λάρισα

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με το onlarissa στη Λάρισα δεν υπάρχει κενό κρεβάτι στις ΜΕΘ, ενώ στην 5η ΥΠΕ καταγράφεται το πιο υψηλό ποσοστό πληρότητας σε ΜΕΘ πανελλαδικά.

Για τη σημερινή εφημερία μετά την παραλαβή 4 αναπνευστήρων και ειδικού εξοπλισμού αναμένεται να αναπτυχθούν αντίστοιχα νέα κρεβάτια ΜΕΘ ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο σε 24.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ