Αυτοφροντίδα: Αντάμειψε τον εαυτό σου σήμερα


Αυτοφροντίδα: Αντάμειψε τον εαυτό σου σήμερα . Ανεξάρτητα από το ποιος είσαι, υπάρχει 100% πιθανότητα το 2020 σας να μην πάει όπως είχε σχεδιαστεί. Στην πραγματικότητα, κάθε μέρα το 2020 είναι σαν επεισόδιο του Riverdale.

Αφού ανταμείψετε τον εαυτό σας για να τα καταφέρετε μέσα σε αυτή την κόλαση, δείτε τα ακόλουθα οικιακά αγαθά, προϊόντα κρακ και άλλα δώρα που θα αγαπήσει ο αγχωμένος “σύντροφός” σας. Όχι μόνο σου αξίζει να περιποιηθείς τον εαυτό σου, αλλά ίσως θέλεις να κάνεις μια συλλογή για να σε βοηθήσει να τα καταφέρεις στις δύσκολες εποχές που θα ακολουθήσουν. Αυτό το πικρό χτύπημα των εκλογών, το τεταμένο καλοκαίρι του Black Life MAtters, και η πανδημία του κορωνοϊού έχουν προκαλέσει αρκετή ανησυχία. Και όλα αυτά τα τρέχοντα γεγονότα πιθανόν να έχουν κάνει αρκετά στο σώμα σας. Μαζί με πονοκεφάλους και αϋπνία, η μυϊκή ένταση, η αυξημένη κατάθλιψη και η μειωμένη σεξουαλική ενέργεια είναι όλες συχνές παρενέργειες του άγχους.

Οι επαγγελματίες του τομέα ψυχικής υγείας έχουν ερευνήσει ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο η COVID- 19 έχει προκαλέσει συλλογικά τραύματα, και τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων (CDC) αναγνώρισαν συγκεκριμένα τον τρόπο με τον οποίο οι εστίες της νόσου ενισχύουν το άγχος και επιδεινώνουν τις χρόνιες συνθήκες υγείας. Παράδειγμα: Ήταν μια κόλαση ενός χρόνου. Τα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι ένα ζεστό μπάνιο με έλαια και ένα μοσχοβολιστό αφρόλουτρο. Ένα υπέροχο μασάζ, στα σημεία ενεργοποίησης. Μπορείτε να βρείτε ασκήσεις που θα βοηθήσουν  στην ανακούφιση του πόνου του σώματος. Κάποιες ασκήσεις αναπνοής και χαλάρωσης θα βοηθούσαν επίσης.

Σημεία ενεργοποίησης 

Πιες αφεψήματα.. ένα χαμομήλι ή ένα τσάι βαλεριάνας είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσεις. Κλείσε κινητά, τηλέφωνα και χαλάρωσε βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά ή ταινία. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου μη κάνοντας τίποτα.  Το αξίζεις! Αξίζεις ξεκούραση

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ