Σχέσεις σεξ: Όσα δεν λέει το στόμα τα λέει το σώμα

Σχέσεις σεξ: Όσα δεν λέει το στόμα τα λέει το σώμα. Οι εκφράσεις του προσώπου σας, οι χειρονομίες, η στάση και ο τόνος φωνής σας είναι ισχυρά εργαλεία επικοινωνίας. Εδώ είναι ο τρόπος ανάγνωσης και χρήσης της γλώσσας του σώματος για τη δημιουργία καλύτερων σχέσεων.

Ενώ το κλειδί για την επιτυχία τόσο στις προσωπικές όσο και στις επαγγελματικές σχέσεις βρίσκεται στην ικανότητά σας να επικοινωνείτε καλά, δεν είναι οι λέξεις που χρησιμοποιείτε αλλά οι μη λεκτικές λέξεις ή η “γλώσσα του σώματος” που μιλούν πιο δυνατά. Η γλώσσα του σώματος είναι η χρήση της σωματικής συμπεριφοράς, των εκφράσεων και των κινήσεων για την μη προφορική επικοινωνία, συχνά ενστικτωδώς παρά συνειδητά.

Είτε το γνωρίζετε είτε όχι, όταν αλληλεπιδράτε με άλλους, συνεχώς δίνετε και λαμβάνετε σήματα χωρίς λέξεις. Όλες οι μη λεκτικές συμπεριφορές σας—οι κινήσεις σας, η στάση σας, ο τόνος φωνής σας, η οπτική επαφή που έχετε—στέλνουν ισχυρά μηνύματα. Μπορούν να καθησυχάσουν τους ανθρώπους, να δημιουργήσουν εμπιστοσύνη και να προσελκύσουν άλλους προς εσάς, ή να προσβάλουν, να συγχέουν και να υπονομεύσουν αυτό που προσπαθείτε να μεταδώσετε. Αυτά τα μηνύματα δεν σταματούν όταν σταματάτε να μιλάτε. Ακόμα και όταν είσαι σιωπηλός, εξακολουθείς να επικοινωνείς μη προφορικά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό που βγαίνει από το στόμα σας και αυτό που επικοινωνείτε μέσω της γλώσσας του σώματός σας μπορεί να είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Αν πεις κάτι, αλλά η γλώσσα του σώματός σου λέει κάτι άλλο, ο ακροατής σου θα αισθανθεί ότι είσαι ανέντιμος. Αν πεις “ναι” ενώ κουνάς το κεφάλι σου όχι, για παράδειγμα. Όταν αντιμετωπίζεις τέτοια ανάμεικτα σήματα, ο ακροατής δεν ξέρει αν πρέπει να επιλέξει αν πιστέψει τα λεκτικά ή τα μη λεκτικά σήματα. Καθώς η γλώσσα του σώματος είναι μια φυσική, ασυνείδητη γλώσσα που μεταδίδει τα αληθινά συναισθήματα και τις προθέσεις σας, είναι πιθανό να επιλέξουν το μη λεκτικό μήνυμα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here