Καιρός: Χιόνια έφερε το βαρομετρικό χαμηλό – Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας και ισχυρές καταιγίδες


Κακοκαιρία: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Στα λευκά Παρνασσός και Βελούχι 

Το νέο κύμα κακοκαιρίας έφερε και τα πρώτα χιόνια σε υψηλό υψόμετρο. Στα «λευκά» ντύθηκε ο Παρνασσός αλλά και το Βελούχι σε υψόμετρο άνω των 1.700 μέτρων. Στο βουνό επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι και η θερμοκρασία κυμαίνεται από -2 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται, ότι για σήμερα και για αύριο Παρασκευή (20/11), αναμένονται ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες και θυελλώδεις άνεμοι. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτώση ενώ χιόνια αναμένονται σε μεγάλα υψόμετρα.

parnassos.jpg
Στα «λευκά» ντύθηκε ο ΠαρνασσόςΦωτογραφία Facebook «Ο καιρός και τα μυστικά του»

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου το πρωί της Πέμπτης, με το τοπίο να είναι στα λευκά και τις θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη νότια νησιωτική χώρα από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (19-11-2020), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης αναμένεται να εξασθενήσουν στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι της Παρασκευής (20-11-2020) και στις υπόλοιπες περιοχές.

Καρέ καρέ πώς θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη 19/11 στην Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Πελοπόννησο και στο Αιγαίο.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη θα παρουσιάσουν ενίσχυση. Την Παρασκευή 20/11 βροχές θα σημειωθούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Πελοπόννησο καθώς και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα Νότια Δωδεκάνησα.

Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η ολική βροχόπτωση που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής 20/11 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα την Πέμπτη 19/11 και την Παρασκευή 20/11.

Ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι (6-8 μποφόρ) θα επικρατήσουν στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο οι ανατολικών διευθύνσεων άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17-19 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά, τους 14-16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 15-18 στις νησιωτικές περιοχές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ