Αναδρομικά: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους κληρονόμους – Πότε και πόσα θα πληρωθούν


Αναδρομικά: Άνοιξε πριν λίγα λεπτά η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr για τα αναδρομικά των κληρονόμων. 

Οι κληρονόμοι για τα αναδρομικά του 11μηνου θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα στο efka.gov.gr. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης προανήγγειλε σε ραδιοφωνικό σταθμό το σημερινό άνοιγμα της πλατφόρμας.

Οι κληρονόμοι 172.222 θανόντων συνταξιούχων, θα λάβουν κατά το κληρονομικό τους μερίδιο τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνταν ο εκλιπών μόνο κατόπιν αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται πως τα αναδρομικά αφορούν τις περικοπές της κύριας σύνταξης το διάστημα του 11μηνου Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016 και το ποσό των αναδρομικών σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και τα 11.254 ευρώ.

Οι 172.222 που παίρνουν συντάξεις θανάτου θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις για να πάρουν το ποσό αναδρομικών για τις περικοπές στην κύρια σύνταξη που είχε ο θανών, το οποίο ανάλογα με την κατηγορία φθάνει ακόμα και στα 11.254 ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση η αίτηση για τα αναδρομικά θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, χωρίς φυσική παρουσία στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ.

Όσον αφορά στην καταβολή των αναδρομικών στους κληρονόμους ο υπουργός είπε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πληρωθούν όλοι οι δικαιούχοι έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Όσο πιο γρήγορα υποβάλουν την αίτηση οι κληρονόμοι για την χορήγηση των αναδρομικών ποσών τόσο πιο γρήγορα θα πληρωθούν.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση ο κάθε κληρονόμος, για παράδειγμα η/ο σύζυγος, το κάθε παιδί κλπ., ενώ στη συνέχεια θα απαιτηθούν τρία δικαιολογητικά προκειμένου να πληρωθούν. Ανεξάρτητα από το αν έχει μεταβιβαστεί ή όχι η σύνταξη, οι κληρονόμοι θα λάβουν τα αναδρομικά που αντιστοιχούν στις περικοπές που είχε ο θανών το κρίσιμο 11μηνο.

Η διαδικασία για να λάβουν οι κληρονόμοι τα αναδρομικά είναι η ίδια, δηλαδή με αίτηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ.

Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι

Συνταξιούχοι του Δημοσίου: Το μέγιστο ποσό φτάνει στα 11.254 ευρώ και το μέσο ποσό στα 990 ευρώ. Το μέγιστο ποσό αναδρομικών είναι με διπλή σύνταξη από Δημόσιο, ή και άλλο Ταμείο.

Συνταξιούχοι του ΙΚΑ: Το μέγιστο ποσό φτάνει στα 5.839 ευρώ και το μέσο στα 623 ευρώ.

Συνταξιούχοι του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ: Το μέγιστο ποσό φτάνει στα 7.778 ευρώ και το μέσο στα 1.992 ευρώ.

Συνταξιούχοι του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ: Το μέγιστο ποσό φτάνει στα 4.010 ευρώ και το μέσο στα 908 ευρώ.

Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ: Το μέγιστο ποσό φτάνει στα 10.284 ευρώ και το μέσο στα 647 ευρώ.

Συνταξιούχοι του ΤΑΠ-ΟΤΕ: Το μέγιστο ποσό φτάνει στα 7.167 ευρώ και το μέσο στα 1.438 ευρώ.

Συνταξιούχοι του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ: Το μέγιστο ποσό φτάνει στα 6.895 ευρώ και το μέσο στα 1.881 ευρώ.

Συνταξιούχοι από ΤΑΠ-ΔΕΗ: Το μέγιστο ποσό φτάνει στα 7.109 ευρώ και το μέσο στα 1.915 ευρώ.

Συνταξιούχοι από ΟΓΑ: Το μέγιστο ποσό φτάνει στα 1.726 ευρώ και το μέσο στα 242 ευρώ.

Συνταξιούχοι του ΝΑΤ: Το μέγιστο ποσό φτάνει στα 6.054 ευρώ και το μέσο στα 1.153 ευρώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ