Ο κορονοϊός «θερίζει» τη Βόρεια Ελλάδα παρά τα μέτρα – Εφιάλτης στις ΜΕΘ με νεαρούς διασωληνωμένους


Κορονοϊός: Κανένα θετικό σημάδι για αποκλιμάκωση της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία, τόσο της Βόρειας Ελλάδας όσο στις υπόλοιπες περιοχές, δεν προκύπτει από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες, καθώς σε καθημερινή βάση έχουμε «ρεκόρ» διασωληνωμένων, οι οποίοι αγγίζουν πια τους 500. Την Πέμπτη, άλλωστε τα κρούσματα Covid-19 ξεπέρασαν ξανά τις 3.000, με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας.

Tο απόγευμα της Πέμπτης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 499 διασωληνωμένους, αριθμός που δείχνει ξεκάθαρα πόση πίεση δέχεται το ΕΣΥ, με τις θέσεις στις ΜΕΘ όλο και να λιγοστεύουν.

Ωστόσο, το στοιχείο που προκαλεί τρόμο είναι οι ηλικίες των διασωληνωμένων. Ειδικότερα, 9 διασωληνωμένοι (όλοι άνδρες) είναι ηλικίας 18 έως 39, 225 είναι μεταξύ 40 με 64 και 264 είναι από 65 ετών και πάνω.

Στη ΜΕΘ 27χρονοι

Ένα 27χρονο παιδί δίνει «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς βρίσκεται διασωληνωμένο στην Εντατική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας. Ο 27χρονος διασωληνώθηκε στο Ιπποκράτειο και από εκεί μεταφέρθηκε στο 251 όπου υπήρχε διαθέσιμη κλίνη στην Εντατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και δεν αντιμετώπιζε άλλο πρόβλημα με την υγεία του.

Την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι ακόμη ένας 27χρονος αλλοδαπός που ζει στη Μανωλάδα Ηλείας διακομίσθηκε σε κρίσιμη κατάσταση με κορoνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Δύσκολη η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο αριθμός των κρουσμάτων «έσπασε» το φράγμα των 3.000, έπειτα από πέντε ημέρες.

Οι επιδημιολογικοί δείκτες ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα «ζαλίζουν». 774 νέα κρούσματα εντοπίστηακν στη Θεσσαλονίκη και 646 στην Αττική, ενώ «κόκκινο» σήμανε και ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων σε Σέρρες, Λάρισα, Πέλλα, Δράμα, Ημαθία, Μαγνησία και Πιερία.

Συγκεκριμένα στις Σέρρες εντοπίστηκαν 156 νέα κρούσματα, στη Λάρισα 155, στην Πέλλα 149, στη Δράμα 112, στην Ημαθία 109, στη Μαγνησία 107 και στην Πιερία 103.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ