Κλείσιμο με άνοδο στη Wall Street – Η έξαρση του κορονοϊού έριξε την τιμή του πετρελαίου

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις – Εμβόλιο κατά του κορονοϊού – Όλες οι ειδήσεις: Με μικρή άνοδο έκλεισε την Πέμπτη (19/11) το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στη Wall Street.

Οι επενδυτές, αν και είδαν με ανησυχία την εξάπλωση του κορονοϊού να κλιμακώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, προτίμησαν να διευρύνουν την έκθεσή τους σε μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας, κάτι που αποτελεί σε αρκετές συνεδριάσεις «ασφαλές καταφύγιο».

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 44,81 μονάδων (+0,15%), στις 29.483,23 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε ενισχυμένος κατά 103,11 μονάδες (+0,87%), στις 11.904,71 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 14,06 μονάδων (+0,39%), στις 3.581,85 μονάδες.

Πτώση για το αργό

Πτωτικά κινήθηκαν την Πέμπτη και στις δύο άκρες του Ατλαντικού, οι τιμές του αργού πετρελαίου.

Η σταθερή αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού παγκοσμίως, εντείνει την ανησυχία για την ενεργειακή ζήτησης.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Δεκεμβρίου ευποχώρησε κατά 8 σεντς ή 0,2%, κλείνοντας στα 41,74 δολ. το βαρέλιστο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιανουαρίου έχασε 14 σεντς ή 0,3%, κλείνοντας στα 44,20 δολ. το βαρέλι

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here