Φλεγμονή νόσος ασθένεια: Μελέτη εντοπίζει πιθανό νέο στόχο


Φλεγμονή νόσος ασθένεια: Μια διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε μια φαρμακευτική ουσία που μπλοκάρει μια κρίσιμη φλεγμονώδη οδό, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για μια νέα θεραπεία για ένα πλήθος ασθενειών – συμπεριλαμβανομένου του COVID-19. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του WEHI, Seth Masters και η ερευνητική του ομάδα ανακάλυψαν ότι η ένωση θα μπορούσε να αποτρέψει την ανοδική ρύθμιση του CD14, μιας βασικής φλεγμονώδους πρωτεΐνης. Η ανακάλυψη δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο EBioMedicine.

Στόχευση φλεγμονής

Η φλεγμονή είναι η φυσική αντίδραση του οργανισμού μας στη μόλυνση, δήλωσε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Masters. “Στην αρχή, σας βοηθά να καταπολεμήσετε τη λοίμωξη – αλλά η υπερβολική φλεγμονή συνδέεται με μια σειρά από χρόνιες και οξείες ασθένειες”, είπε. Σε μια ιογενή νόσο όπως το COVID-19, ορισμένοι ασθενείς εμφανίζουν υπερβολική φλεγμονή – που ονομάζεται καταιγίδα κυτοκίνης – η οποία μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία ή θάνατο. Ο αποκλεισμός της οδού CD14 μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα πολλών ασθενειών και ενδεχομένως να σώσει ζωές. Η ομάδα εστίασε την έρευνά τους σε μια πρωτεΐνη που ονομάζεται CD14, η οποία βρίσκεται σε ορισμένα φλεγμονώδη ανοσοκύτταρα που ονομάζονται μακροφάγα.

“Η δουλειά του CD14 είναι να ανιχνεύει μόλυνση, βοηθώντας στην ανάφλεξη της φλεγμονής για την απομάκρυνση ενός παθογόνου. Αλλά γνωρίζουμε ότι η ποσότητα του CD14 αυξάνεται στα μακροφάγα καθώς εξελίσσεται η φλεγμονή, δυνητικά εκτός ελέγχου, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα για λοιμώξεις ή άλλες ασθένειες “Είπε ο αναπληρωτής καθηγητής Masters.

“Η ομάδα μας χρησιμοποίησε την τεχνολογία CRISPR για να αναζητήσει γονίδια που βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων CD14. Βρήκαμε πολλά πραγματικά ενδιαφέροντα γονίδια που ήταν κρίσιμα – και όταν απενεργοποιήσαμε αυτά τα γονίδια, θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη φλεγμονή που προκαλείται από το CD14 να κατακλύσει το σώμα. αναστολέας που μοιάζει με φάρμακα μπλοκάρει την πρωτεΐνη που παράγεται από ένα από αυτά τα γονίδια. Βρήκαμε ότι αυτή η ένωση θα μπορούσε να εμποδίσει την αύξηση του CD14 και την επακόλουθη φλεγμονή στο εργαστήριο, η οποία είναι απίστευτα ελπιδοφόρα », δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Masters.

Ζωτικό πρώτο βήμα για μια θεραπεία

Ο αναπληρωτής καθηγητής Masters είπε ότι η ανακάλυψη μιας πιθανής αντιφλεγμονώδους ένωσης άνοιξε τις πόρτες για νέες αντιφλεγμονώδεις θεραπείες.

“Εάν αυτή η ένωση μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό φάρμακο, θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στη θεραπεία πολλών φλεγμονωδών ασθενειών. Ωστόσο, μόλις διατεθεί, το φάρμακο θα ήταν μόνο ευεργετικό για τον περιορισμό της σοβαρής φλεγμονής. Η φλεγμονή είναι μια κρίσιμη διαδικασία για την καταπολέμηση πολλών μολυσματικός, επομένως πρέπει μόνο να χρησιμοποιήσουμε ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο για τις πιο σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή μορφές φλεγμονής », δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Masters. “Το επόμενο βήμα αυτής της έρευνας θα ήταν να δούμε αν αυτός ο υποψήφιος για φάρμακα δούλεψε ενάντια σε συγκεκριμένες ασθένειες σε προ-κλινικές δοκιμές. Υπάρχει μεγάλη ελπίδα ότι αυτή η έρευνα θα μετατραπεί μια μέρα σε μια αποτελεσματική θεραπεία για φλεγμονώδεις ασθένειες.”

Η έρευνα υποστηρίχθηκε από το Viertel Senior Medical Research Foundation Fellowship (SLM), το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και από τις κυβερνήσεις της Αυστραλίας και της Βικτώριας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ