Σαραφιανός Σκαϊ: Γιατί αρνούνται την επίταξη οι ιδιωτικές κλινικές


Σαραφιανός Σκαϊ: Γιατί αρνούνται την επίταξη οι ιδιωτικές κλινικές. Ο πρόεδρος των ιδιωτικών κλινικών, απάντησε για το ζήτημα που έχει προκύψει σε σχέση με την καθολική επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων από την Κυβέρνηση στην Β. Ελλάδα, σε περίπτωση που υπάρξει άρνηση να διατεθούν στο έργο της καταπολέμησης του κορωνοϊού.

Ο κ. Σαραφιανός εξέθεσε τα προβλήματα που υπάρχουν στις ιδιωτικές κλινικές, και που καθιστούν αδύνατη τη διάθεσή τους.  Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος έκανε αναφορά στην ανεπάρκεια του προσωπικού των ιδιωτικών κλινικών ώστε να ανταπεξέλθουν στις επείγουσες ανάγκες ενώ πρόσθεσε ότι η φιλοξενία ασθενών με Covid-19  θα αποτελούσε τεράστιο κίνδυνο για τους υπόλοιπους ασθενείς που νοσηλεύονται με χρόνια νοσήματα: «δεν έχουμε την εμπειρία που έχει το δημόσιο σύστημα. Δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε ταυτόχρονα ασθενείς με και χωρίς covid. Έχουμε πάρει ασθενείς με άλλα νοσήματα από δημόσια νοσοκομεία».

“Είχαμε συνεννοηθεί να νοσηλεύουμε περιστατικά non covid για να μην υπάρχει μπέρδεμα και να μην μολυνθούν οι υπόλοιποι ασθενείς. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προετοιμασία. Δεν είναι Covid-19 οι κλινικές μας δεν μπορούν να νοσηλεύσουν ασθενείς. Πρέπει να πάμε στην 4η ΥΠΕ για εκπαίδευση. Θα πρέπει να γίνει εκπαίδευση στο προσωπικό μας. Είναι πρωτόγνωρη η διαδικασία και η προετοιμασία που πρέπει να γίνει” είπε αρχικά. Ο Γρηγόρης Σαραφιανός ξεκαθάρισε ότι κινδυνεύει να τιναχθεί όλο το σύστημα υγείας στον αέρα, καθώς «το θέμα είναι να σώσουμε ζωές, όχι να διαδώσουμε τη νόσο. Δεν μπορούμε να κάνουμε ανάμιξη των ασθενών και πρόσθεσε πως και να γίνουν τελικά διακομιδές ασθενών δεν υπάρχει προσωπικό να τα υποστηρίξει: «Υπάρχει πρόβλημα. Έχει γίνει αποψίλωση των ιδιωτικών κλινικών από νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό έχουν φύγει 3.800 και έχουν πάει στο δημόσιο σύστημα. Συζητάμε με το υπουργείο εδώ και ενάμιση μήνα» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας των υπηρεσιών υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος σημείωσε – μεταξύ άλλων – πως οι ανακοινώσεις για το ποιες κλινικές έχουν επιταχθεί, θα γίνουν από το υπουργείο Υγείας στη διάρκεια της ημέρας. Ο ίδιος αντιπαρέθεσε στο επιχείρημα του κ. Σαραφιανού περί εγγύησης ασφάλειας των ασθενών τη διαβεβαίωση πως θα υπάρξει νομική κάλυψη, σε κάθε περίπτωση.  Η συζήτηση αυτή γίνεται την ώρα που  η Θεσσαλονίκη έφτασε τα 774 περιστατικά, γεγονός που δεν επιτρέπει ούτε μια ανάσα στους «μαχητές» του δημόσιου συστήματος υγείας, δηλαδή γιατρούς και νοσηλευτές, στην πόλη Μάλιστα νοσηλευτικό προσωπικό από την Κρήτη μετέβη στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμβάλλουν στο δύσκολο αυτό έργο του ΕΣΥ. Περισσότερα ΕΔΩ 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ