Σεξ σχέσεις: Είναι καλή ιδέα να το κάνεις με την κολλητή σου ή απλή καταστροφή


Σεξ σχέσεις: Είναι καλή ιδέα να το κάνεις με την κολλητή σου ή απλή καταστροφή;  Οι καλύτεροι φίλοι είναι δύσκολο να το περάσουν. Αυτοί οι άνθρωποι είναι στη ζωή σου και τους εμπιστεύεσαι, εκτιμάς και αγαπάς, πιθανόν για χρόνια. Αλλά τι συμβαίνει όταν αυτή η τελευταία λέξη, αγάπη, μετατρέπεται σε άλλη: λαγνεία; Είναι καλή ιδέα να κάνεις σεξ με την καλύτερή σου φίλη;

Η σύμβουλος γάμων  Mary Kay Cocharo λέει: “Το να ξεκινήσεις κάτι ρομαντικό με ένα φίλο/φίλη  θα μπορούσε να είναι η καλύτερη ιδέα σου μέχρι τώρα. “Ξέρω ότι οι άνθρωποι πάντα φοβούνται να το κάνουν αυτό, αλλά από τη δική μου οπτική γωνία — είμαι θεραπευτής γάμου για πάνω από 30 χρόνια — τα ζευγάρια που ξεκινούν με μια σταθερή βάση φιλίας είναι σε πραγματικά καλή θέση για να αντέξουν.” Σε σύγκριση με τους ανθρώπους που συναντιούνται ως ξένοι, τα ζευγάρια που ξεκινούν ως φίλοι — ειδικά οι καλύτεροι φίλοι — έχουν πολύ καλύτερη βάση. Όσοι προσελκύονται από κάποιον που βλέπουν να διασχίζει το δωμάτιο έχουν πολλές φερομόνες.

Μερικές φορές σε αυτό το “χημικό κοκτέιλ”, θα προσελκύσουμε κάποιον και θα ξεκινήσουμε κάτι και όταν αυτές οι ορμόνες αρχίσουν να εξασθενούν, βρίσκουμε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως βάση για να χτίσουμε μια σχέση.” Αλλά αν έχεις ήδη τη συναισθηματική σχέση στη θέση της (γεια, φιλία!) και μετά αρχίζεις να γίνεσαι οικείος, έχεις μια πολύ καλύτερη ευκαιρία να δημιουργήσεις ένα υγιές και ευτυχισμένο μέλλον.  Φυσικά, μερικές φορές το σεξ συμβαίνει προηγείται (ειδικά αν εμπλέκεται και ο άλλος). Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε μία συζήτηση. Μπορεί να είναι άβολο στην αρχή, αλλά είναι η καλύτερη στιγμή για να βεβαιωθείτε ότι εσείς οι δύο είστε στην ίδια σελίδα όσον αφορά το αν το σεξ σήμαινε κάτι περισσότερο από απλά σεξ.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ