Κορωνοϊός θάνατος: Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος

Κορωνοϊός θάνατος: Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος. Ένα μεγάλο κεφάλαιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας ήταν ο Μακαριστός Πατριάρχης Σερβίας κυρός Ειρηναίος όχι μόνο για το λαό που ποίμαινε αλλά και για τις θέσεις που πρέσβευε.

Ο Πατριάρχης νοσηλεύτηκε στις 4 Νοεμβρίου και ενώ οι γιατροί περίμεναν να πάρει εξιτήριο σε δύο εβδομάδες, η  κατάσταση της υγείας του επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επιδεινώθηκε.  Ο κορωνοϊός οδήγησε σε επιδείνωση της χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας, από την οποία έπασχε. Ο Μίροσλαβ Γκαβρίλοβιτς, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, πήρε το ιερατικό χρίσμα το 1959 και ανέλαβε προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας το 2010. Γεννήθηκε το 1930 στην πόλη Τσάτσακ της Κεντρικής Σερβίας. Σπούδασε στο τμήμα θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αθήνα. Το 1959 εκάρη μοναχός. Το 1974 εξελέγη επίσκοπος της Επαρχίας της Μοραβίτσα και το επόμενο έτος επίσκοπος του Νις, θέση στην οποία παρέμεινε για 35 χρόνια. Εξελέγη Πατριάρχης Σερβίας στις 22 Ιανουαρίου 2010 και ενθρονίστηκε την επομένη.

O πρόεδρος της Βουλής του Μαυροβουνίου κ. Αλέξα Μπέσιτς στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον μακαριστό Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Η αποχώρηση ενός ανθρώπου που έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στο να υπηρετεί τον Θεό, τους ανθρώπους και την ανθρώπινη ιδέα της φιλανθρωπίας είναι μια μεγάλη απώλεια για τους πιστούς και όλους εκείνους που τον σέβονταν. Τα συλλυπητήριά μου στους επισκόπους, τους μοναχούς, τους κληρικούς και τον πιστό λαό μας».

Εκοιμήθη Μοναχή σε μονή στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης

Mία μοναχή έχασε ξαφνικά τη ζωή της σε μονή στη Μάκρη Αλεξανδούπολης, στην οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορoνοϊού. Πληροφορίες από τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι κατά τη διενέργεια ελέγχων για τον εντοπισμό κρουσμάτων, οι 25 από τις 50 μοναχές διαγνώστηκαν θετικές στον ιό. Για τον λόγο αυτόν, το μοναστήρι μπήκε σε καραντίνα. Οι περισσότερες από τις μοναχές που διαγνώστηκαν θετικές συμμετείχαν στο μάζεμα της ελιάς της μονής της Παναγίας του Έβρου όπως είναι γνωστή.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here