Κορονοϊός: Δεν υπάρχει κόντρα ιδιωτικών κλινικών και κυβέρνησης λέει ο ΣΕΚ


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Διαψεύδεται η κόντρα ανάμεσα στον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) και κυβέρνηση. Ταχεία εκπαίδευση του προσωπικού των ιδιωτικών κλινικών στη νοσηλεία Covid-19. Τι λέει η κυβερνητική πλευρά.

Ο κορονοϊός συνεχίζει να «σαρώνει» τη χώρα και στο επίκεντρο της συζήτησης έχουν έρθει οι ιδιωτικές κλινικές. Η εικόνα της κόντρας ανάμεσα στον ΣΕΚ και την κυβέρνηση, ωστόσο, διαψεύδεται από την πλευρά των ιδιωτικών κλινικών. Όπως αναφέρεται από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), ο σύνδεσμος είναι έτοιμος να συνεργαστεί με την κυβέρνηση έτσι ώστε να συνδράμει στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Είμαστε απολύτως συνεργάσιμοι και εφόσον προκύψουν οι ανάγκες τις εξετάζουμε από κοινού με την κυβέρνηση προσπαθώντας να βρούμε λύσεις που να είναι λειτουργικές, χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα στα δημόσια νοσοκομεία, ούτε και στους ασθενείς που έχουμε εμείς μέσα στα νοσοκομεία μας. Γιατί έχει να κάνει με το πως είναι χτισμένα τα νοσοκομεία του καθένα από εμάς και τι δυνατότητες έχουν και τι μπορεί να εξυπηρετήσει», ανέφερε σε δηλώσεις του στο iatropedia.gr ο πρόεδρος του ΣΕΠΚ Σέργιος Σταμπουλούς.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως: «Εμείς από την πρώτη μέρα έχουμε προσφερθεί και εν τοις πράγμασι εξυπηρετούμε τις εφημερίες των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για non Covid περιστατικά. Τώρα αυτή η απόφαση της επίταξης ελήφθη γιατί ο κρατικός μηχανισμός ξέρει περισσότερα από εμάς για τις ανάγκες του. Παρακολουθύμε κι εμείς αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης και ανάλογα με τις αποφάσεις της κινούμαστε».

Ταχεία εκπαίδευση του προσωπικού για την αντιμετώπιση ασθενών με Covid-19

Στο ίδιο μέσο μίλησε η υφυπουργός Υγεία, Ζωή Ράπτη, η οποία είναι αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας. Η ίδια έχει επιστρατευτεί για τη διαχείριση του ζητήματος που έχει ανακύψει στα δημόσια νοσοκομεία και όπως δήλωσε, ήδη το προσωπικό των ιδιωτικών κλινικών έχει μπει σε ταχύρρυθμη εκπαίδευση για την αντιμετώπιση της νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό.

«Το προσωπικό που δεν είναι εκπαιδευμένο θα εκπαιδευτεί με ταχεία εκπαίδευση από ειδικούς επιστήμονες πάνω σ’ αυτόν τον τομέα. Απλές κλίνες Covid είναι οι περισσότερες. Είναι ελάχιστες οι κλίνες ΜΕΘ, δεν ξεπερνούν τις 4-5 στο σύνολο των 200 απλών κλινών Covid», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Ράπτη.

Όσο για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, υποστήριξε πως θα χρειαστεί ακόμα υπομονή καθώς δεν υπάρχει η επιπέδωση της καμπύλης που όλοι επιθυμούν να δουν. «Από χθες έχει ξεκινήσει να φαίνεται ότι θα υπάρξει σύντομα βελτίωση στη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό κάναμε και την επίταξη. Γιατί δεν γίνεται ένα δημόσιο νοσοκομείο να είναι μόνο Covid. Είναι για 15 μέρες θα κάνουμε όλοι υπομονή», ήταν τα λόγια της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ενας αρρωστημενος φιλελε,με χρονια αναλγησια,κανει επιταξη,ο ΣΕΚ λεει ολα καλα,τι ακουω θεε μου.Και αφου εχω σκισει τα πτυχια,ψαχνω τον ηλιθιο που υποστηριζει οτι δεν υπαρχει παραλληλο συμπαν.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ