Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Πάντα στο πλευρό των αστέγων – Δράσεις στήριξης στο λιμάνι του Πειραιά


Τη στιγμή που η πανδημία του κορονοϊού πλήττει την κοινωνία, προσβάλλοντας, κυρίως τις  ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, ο  Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται για ακόμη μία φορά στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. 

Κλιμακώνει τις δράσεις ενεργητικής προσέγγισης και εργασίας στον δρόμο (streetwork) ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με πρωτοβουλία του προέδρου του, Dr. Αντωνίου Αυγερινού, με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα των αστέγων που ζουν στην περιοχή του λιμένος Πειραιώς.

Σήμερα, Παρασκευή (20/11) από τις 11:00 έως τις 15:00, οι άνθρωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησαν δράσεις ενεργητικής προσέγγισης αστέγων στην εν λόγω περιοχή.

Η κυρία Αρετή Κεντιστού – Τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μίλησε στο Newsbomb.gr για την πρωτοβουλία του ΕΕΣ.

Ειδικότερα, ο ΕΕΣ με πρωτοβουλία του Dr. Αντωνίου Αυγερινού κατόπιν εξασφάλισης των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες (Λιμενική και Υγειονομική Αρχή Πειραιώς) και στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης προληπτικών δράσεων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας του κορονοϊού, κινητοποίησε το ανθρώπινο δυναμικό του, επαγγελματίες και εθελοντές, προκειμένου να προσφέρει υποστήριξη σε άτομα που στερούνται στέγης και διαβιούν στο λιμάνι του Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της δράσης στους άστεγους διανεμήθηκαν δέματα με ανθρωπιστικό υλικό, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά μαντηλάκια και απολυμαντικά.

Ταυτόχρονα, έγινε θερμομέτρηση και τους παρασχέθηκαν Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες ψυχικής υγείας, καθώς και ενημέρωση για τους χώρους προσωρινής φιλοξενίας.

Τα κλιμάκια παροχής βοήθειας ήταν από τις 11.00 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά όπου κατόπιν χαρτογράφησης, διαπιστώθηκε αυξημένη συγκέντρωση άστεγου πληθυσμού.

Τα κλιμάκια αποτελούνταν από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές και των τριών σωμάτων του ΕΕΣ (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών).

Κατά την υλοποίηση της δράσης τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από την Πολιτεία και τον ΕΟΔΥ πρωτόκολλα ως προς την προσέγγιση και υποστήριξη των εν λόγω ατόμων και θα ληφθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας τόσο των ωφελουμένων, όσο και του προσωπικού που θα παρέχει υπηρεσίες, λόγω της κατάστασης που επικρατεί συνεπεία της πανδημίας του Covid 19 και των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ αναφορικά με τη μετακίνηση των πολιτών.

Αντίστοιχες δράσεις θα επαναληφθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα τις περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν ακραίες θερμοκρασίες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ