Νωρίτερα: Αποφυλακίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας


Αποφυλακίστηκε σήμερα από τις φυλακές Χαλκίδας που κρατούνταν για δύο χρόνια και 5 μήνες ο Αρτέμης Σώρρας. Το Δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους

Τον Ιούνιο του 2018 , ο επικεφαλής των Ελλήνων Συνέλευσις συνελήφθη από τις αρχές στον Άλιμο.

Τον Δεκέμβριο του 2019 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 6 χρόνια κάθειρξης χωρίς αναστολή για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου, αλλά αθωώθηκε από σειρά άλλων αδικημάτων.

Ο δικηγόρος του Βασίλης Χειρδάρης αναφέρει πως «η έφεσή του κατά της καταδικαστικής απόφασης θα δικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο στις 27 Ιανουαρίου 2021 όπου εκτιμώ ότι θα απαλλαγεί πλήρως γιατί η κατηγορία δεν στέκει».

Αντίστοιχα με την εισαγγελική εισήγηση, όλοι οι 22 συγκατηγορούμενοι του Αρτέμη Σώρρα απαλλάχθηκαν, είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία, από το βαρύτατο κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος τους και αφορούσε δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Η καταδίκη του κ. Σώρρα αφορά την προσπάθεια του να «επισημοποιήσει» ουσιαστικά, άκυρους τίτλους του αμερικανικού Δημοσίου, μέσω δανεισμού 600 δισ. ευρώ που πρότεινε στο ελληνικό κράτος τα πρώτα χρόνια της κρίσης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ