Με αφορμή του κορονοϊού (Νο2)


Μία θλιβερή διαπίστωση που έχει εκφραστεί και προηγουμένως στο σημείωμά μου «ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ» από τις 22/3/20 είναι ότι η παγκόσμια Ιατρική έχει βρεθεί αμήχανη μπροστά σε ένα απειροελάχιστο ιό και, δυστυχώς, υπάρχουν άπειροι ιοί.

γράφει ο Ιωάννης Μπέλλος (ενδοκοινωνιολόγος)

Επιστήμονες με βαρβάτα πτυχία, με μεταπτυχιακά, με διδακτορικά, ακόμα και με… Nobel, με ειδικότητες, με Π.Ο.Υ. και που έχουν στην φαρέτρα τους κολοσσιαίες φαρμακευτικές εταιρείες και άπειρα μηχανικά βοηθήματα προηγμένης τεχνολογίας στέκονται αμήχανοι μπροστά σε ένα αόρατο ιό. Και φτάνουν εξειδικευμένοι Λοιμωξιολόγοι ή και Λοιμωξιολογούντες να μας λένε να πλένουμε τα χέρια μας, να κλειστούμε μέσα και να φοράμε… φίμωτρα!

Αυτά τα έλεγε και η θειά μου η Διαμάντω στο χωριό, απόφοιτος της δευτέρας τάξης του Δημοτικού, πριν εκατό χρόνια!

Προφανώς, λοιπόν, κάτι δεν πάει καλά.

Αυτοί όλοι οι Λοιμωξιολόγοι και Λοιμωξιολογούντες δεν είναι παρά «φρούτα» της εποχής, όπως βροχηδόν προκύπτουν Σεισμολόγοι, Οικονομολόγοι, Διεθνολόγοι, Συνταγματολόγοι κ.λπ. με την παραμικρή εμφάνιση ειδικών προβλημάτων.

Αυτοί, λοιπόν, αντί να συνωστίζονται στα κανάλια θα έπρεπε να βρίσκονται στα εργαστήρια.

Αυτά που διατυμπανίζουν με το βαρύγδουπο επιστημονικό τους κύρος, που σαφώς και το θέτουν εν αμφιβόλω με τα λεγόμενά τους, τα ξέρουνε και οι… κότες. Είναι χρήσιμοι μόνον στον εαυτό τους και στις Κυβερνήσεις και ιδού γιατί:

Το να πλένουμε τα… χεράκια μας το ξέρουν και όλοι οι Κυβερνώντες, αλλά και οι… γιαγιάδες τους. Άμα, όμως, έβγαιναν και έλεγαν «πλένετε τα χεράκια σας» και «βάλτε φίμωτρο» και προέκυπταν εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα, θα έβαζαν σε κίνδυνο την καρέκλα τους. Τί έκαναν λοιπόν;

Συνέστησαν μία «επιστημονική» επιτροπή, που λέει κοινοτοπίες εν μέσω πλήρους αμηχανίας και οι Κυβερνήτες, απλά, υλοποιούν τις αποφάσεις της.

Φρόντισαν, μάλιστα, σ’ αυτήν την επιτροπή να συμπεριλάβουν πάρα πολλά μέλη, ίσως και όλους τους «ειδικούς», λεφτά υπάρχουν, ώστε να μην υπάρχουν αντίθετες απόψεις και να είναι πιο «επιστημονικές» οι απόψεις της και χωρίς να κινδυνεύουν να εκτεθούν από την ενδεχόμενη επιλογή… «ημετέρων».

Οι κυβερνώντες έχουν πλέον ένα ακαταμάχητο «επιστημονικό» «άλλοθι» και οι Επιστήμονες, που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους, κατέκλυσαν τις οθόνες των τηλεοράσεων και έγιναν… αναγνωρίσιμοι και πλουσιότεροι.

Και τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά. Μήπως, ο Μπόρις Τζόνσον, όχι βέβαια ο ίδιος, αλλά μεταφέροντας γνώμες κάποιων άλλων «ειδικών», είχε δίκιο για την «ανοσία της αγέλης»; Αυτή η ανοσία επιτυγχάνεται με τον ελεύθερο πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων φυσικά και τεχνητά μέσω των εμβολίων. Πρέπει να νοσήσει ένα σεβαστό ποσοστό του πληθυσμού, ώστε να επέλθει η «ανοσία της αγέλης».

Μήπως, όσο πολεμάται ο ανεμπόδιστος πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων, τόσο απομακρύνεται η επέλευση της ανοσίας και όσα μέτρα κι αν παίρνονται τα κρούσματα θα αυξάνονται γεωμετρικά, ώσπου να φθάσουν τον επιθυμητό αριθμό που έχει κατά νου η σοφή Φύση;

Κανείς δεν είδε ότι, μετά από τα ιδιαίτερα περιοριστικά μέτρα και την καθολική χρήση μάσκας, τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα; Μήπως τα «μέτρα» κάνουν ζημιά;

Μήπως τα «μέτρα» ωφελούν μόνο στο να αντέξουν τα Συστήματα Υγείας;

Μήπως πρέπει να αποταθούν οι Κυβερνώντες σε κάποιους άλλους ειδικούς, όχι Λοιμωξιολόγους, για να τους πουν πώς δεν θα καταρρεύσουν τα Συστήματα Υγείας και να αφήσουν τα πράγματα να πάρουν τον φυσικό δρόμο τους;

Εν πάση περιπτώσει, κανείς δεν μπορεί με απόλυτη σιγουριά να πει αν ο Τζόνσον είχε δίκιο ή άδικο.

Και περνάω σε μερικές απλές παρατηρήσεις.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι μικροβιακοί οργανισμοί «κάνουν πάρτι» όταν βρουν ζέστη και υγρασία. Αυτά τα δύο δεν τα προσφέρει πλουσιοπάροχα η χρήση μάσκας, αφού η εκπνοή είναι ζεστή και υγρή;

Η Ελλάδα έχει πληθυσμό περίπου έντεκα εκατομμύρια. Αν προκύψουν χίλιοι θάνατοι, το ποσοστό των θανάτων είναι 0,0091%! Όταν αγοράζουμε φάρμακα στα χαρτιά που τα συνοδεύουνε διαβάζουμε πολλές φορές ότι υπάρχουν πιθανότητες 2% να δημιουργηθούνε θανατηφόρες παρενέργειες! Και όμως, δεν πρέπει να φοβόμαστε το 2% αλλά το 0,0091%!

Αυτό το ποσοστό επ’ ουδενί δικαιολογεί την λέξη πανδημία, η οποία για πονηρούς λόγους εκπέμπεται από τον Π.Ο.Υ.

Η Ιατρική, επί τέλους, πρέπει να έχει στόχο την ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος των ανθρώπων και να μην ψάχνει για εμβόλια προς τέρψιν αδηφάγων κερδοσκόπων.

Υπάρχουν άπειροι ιοί και, αν εφαρμοσθούν άπειρα εμβόλια, θα καταντήσουμε… σουρωτήρια.

Τα ζώα δεν έχουν ούτε Π.Ο.Υ. ούτε πλέουν τα χέρια τους, τρώνε από το χώμα ό,τι βρουν, ακόμα και σάπια και δεν νοσούν κάθε μέρα σαν τους ανθρώπους.

Επί πλέον, όλοι ας καταλάβουν ότι οι ιοί δεν θέλουν να σκοτώσουν τον ξενιστή τους, διότι διαφορετικά θα πέθαιναν και οι ίδιοι. Λέτε να είναι τόσο ηλίθιοι που να επιδιώκουν την αυτοκτονία;

Αν υπάρχει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό έδαφος στον άνθρωπο, όλοι οι μικροοργανισμοί, εντός αυτού θα βρίσκουν μία βιώσιμη και ωφέλιμη για όλους συνύπαρξη προστατεύοντας και τον ξενιστή τους.

Και τέλος ας μην ξεχνάμε και επαναπαυόμαστε. Κάποια στιγμή το πρόβλημα με τον κορονοϊό θα τελειώσει. Όμως, θα έλθει κάποιος άλλος ιός και φτου κι απ’ την αρχή. Ας μην φτάσουμε στην ανοησία της αγέλης!

Η λύση στο πρόβλημα δεν είναι αυτή που ψάχνουν κυβερνώντες και επιστήμονες. Πρέπει να αλλάξουν ρότα, για να πάψει, κάθε λίγο, να ταλαιπωρείται ολόκληρη η Υφήλιος.

Πριν κλείσω θα τονίσω ότι πολλά «μέτρα» με προβληματίζουν, αλλά συστήνω να εφαρμόζονται, διότι πρέπει να είμαστε νομοταγείς.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ