Ενός κακού μύρια έπονται


Τα σημάδια της «ειμαρμένης» με προσοχή θα πρέπει να τα βλέπεις και να τα ερμηνεύεις, όσο και αν η πρόνοια τα κακά τους μαντάτα τα αντιστρατεύεται, αυτά θα πάρουν τον δρόμο τους και οι αρνητικές τους επιπτώσεις, βαριά και απούλωτα θα αφήσουν τα σημάδια τους στο κορμί σου.

γράφει ο Παρασκευάς Γιάννης

Κανέναν δεν ξάφνιασαν τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, όλα τα «σημάδια» ένα πράγμα έδειχνα ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Πρωθυπουργός, η ταλαίπωρη Πρόνοια, προσπάθησε να μας δείξει το τί «τέξεται η επιούσα».

Με τρόπους πολλούς προσπάθησε να μας θυμίσει, τί έστί Δεξιά Κυβέρνηση και μάλιστα με Πρωθυπουργό ένα Μητσοτάκη.

Κάποιοι θυμόσοφοι μας υπενθυμίζουν, πως η μνήμη έχει κοντά ποδάρια, δυστυχώς, δεν έχει μόνο κοντά ποδάρια, ξεχνά τις πιο πολλές φορές να γυρίσει λίγο πίσω, αρνιέται ο κάθε ένας από εμάς να θυμηθεί, συμπεριφορές και πράξεις, να αξιολογήσει γεγονότα, να κρίνει και να αποφασίσει με βάση το παρελθόν και την ιστορία του καθενός και μετά να οδηγηθεί στις τελικές του επιλογές.

Δεν είμαι οπαδός της συλλογικής οικογενειακής ευθύνης, αλλά σίγουρα δέχομαι τις θυμόσοφες αλήθειες των Ελληνικών παροιμιών, «με τυφλό σαν κοιμηθείς αλλοίθωρος θα ξυπνήσεις» και όποιος «με τα πίτουρα ανακατεύεται θα τον φάνε οι κότες».

Γόνος ο Πρωθυπουργός μας, μιας ιστορικής πολιτικής οικογένειας, μιας οικογένειας που έδωσε το παρόν σε όλες τις πολιτικές ανωμαλίες που έζησε ο τόπος, αυτή η οικογένεια τον μεγάλωσε, ποιος μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν τον ακολουθούν τα οικογενειακά του γονίδια;
(υπάρχουν και κάποιοι που σχέση καμιά δεν έχουν με τον πατέρα τους βλέπε Γιωργάκης)

Δεν έδωσε ο πατέρας του Πρωθυπουργού μας μόνο το παρόν, πρωτοστάτησε σε όλες τις πολιτικές ανωμαλίες που έζησε ο τόπος και δεν θα βρίσκεται κάποιος μακριά από την αλήθεια αν ισχυριστεί, ότι ήταν δημιουργός και πρωτοαίτιος αυτών των ανωμαλιών.
(διάσπαση της ΕΚ, αποστασίες και εξαγορές Βουλευτών, Ιουλιανές Κυβερνήσεις, βασιλικό πραξικόπημα, βρώμικο ‘89 κ.λ.π )

Πρώτος διδάξας του πως με τρόπους και μεθόδους που δεν συνάδουν με τον λεγόμενο
«πολιτικό πολιτισμό», μπορείς να εξοβελίσεις και να ατιμάσεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους.

Να κάνω μια ευχή, ειλικρινά εύχομαι να έχει απογαλακτιστεί, τα όσα όμως βιώνουμε καθημερινά δεν μου επιτρέπουν να έχω έστω και την ελάχιστη αισιοδοξία.

Από την ημέρα ανάληψης των Πρωθυπουργικών του καθηκόντων, πλήττουν την χώρα όλες οι πληγές του Φαραώ.

Σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, πανδημίες, πλημύρες και φωτιές, μετανάστες και πολεμικές συρράξεις προ των πυλών.

Μιζέρια και φτώχεια, το σήμερα δύσκολο και το αύριο δυσοίωνο.

Το σημερινό καθεστώς διακυβέρνησης της χώρας θυμίζει την κατάργηση της Ρωμαϊκής

Συγκλήτου και την αναγόρευση του Δικτάτορα στον ένα και μοναδικό εξουσιαστή, κυβερνήτη και Νομοθέτη.

Ανύπαρκτο Υπουργικό Συμβούλιο, Υπουργοί άβουλοι και άλαλοι, θεσμοί υπό κατάργηση, Δημόσια Διοίκηση σε χειμερία νάρκη, μόνοι αποφασίζοντες και δρώντες, η ομάδα των εκλεκτών που γύρω του μάζεψε ο κ. Πρωθυπουργός και ο ίδιος, στον ρόλο του μαέστρου.

Ο χορός καλά κρατεί: στο θέατρο του παράλογου που βιώνουμε, η στοχοπροσήλωση της ομάδας εξουσίας σε αυτά που θέλουν και σε αυτά που πήραν εντολές να κάνουν, χιλιοστό δεν λαθεύει.

Το αν το Σύστημα Υγείας καταρρέει δεν τους απασχολεί, αν έπρεπε κάτι να είχαν κάνει τόσο καιρό και δεν το έκαναν, δεν τους ενοχλεί.

Θυμηθείτε, τις πρώτες μέρες της πρώτης κλεισούρας, βγήκε ο κ. Πρωθυπουργός και σχεδόν δακρυσμένος έκανε την εξαγγελία για το δικό του ΝΕΟ-ΕΣΥ.

Δυστυχώς η εγκυμονούσα απέβαλε και νεογνό δεν είδαμε.
(ένας είναι ο στόχος της Κυβέρνησης, ανομολόγητος αλλά γνωστός, ιδιωτικοποίηση γενικώς του Κράτους Πρόνοιας, ποια Νοσοκομεία, ποιες συντάξεις, ποια Κοινωνικά Ιδρύματα, εκεί είναι τα λεφτά αγαπητοί μου)

Η φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού είναι προ των πυλών και η καλή μας Κυβέρνηση, το μόνο που σκέπτεται είναι το πως θα είναι κερδοφόρες οι Τράπεζες και πως θα εισπράξουν τα δανεικά που κακώς οι ίδιες έδωσαν.

Δεν είχαν με άλλο να ασχοληθούν, άρον-άρον ψήφισαν τον Πτωχευτικό Κώδικα για να διευκολύνουν την ληστεία των περιουσιών των πολιτών από τις Τράπεζες.

Δεν τους ενδιαφέρει ότι το κόστος διαβίωσης κάθε μέρα μεγαλώνει, δεν τους ενδιαφέρει πως θα βγει ο χειμώνας, (μην σας ξεγελούν τα επιδόματα, θα τα πάρουν πίσω πολλαπλώς) δεν τους ενδιαφέρει ότι ο κοσμάκης πληρώνει το ακριβώτερο ρεύμα στην Ευρώπη, τα υψηλότερα τηλεφωνικά τέλη, τα πιο ακριβά καύσιμα και επί πλέον έχει την χειρότερη Δημόσια Διοίκηση.

Το ευρύτερο Δημόσιο και οι Τράπεζες, έχουν γίνει οι δυνάστες του πολίτη, τα δήθεν μεγάλα ντήλ κ. Πρωθυπουργέ δεν σώζουν τον κόσμο, βέβαιο είναι πως κάποιους θα ωφελήσουν, ποιους το αφήνουμε σε εσάς να το απαντήσετε.

ΥΣΤ. Μήπως και τα λεξικά δεν κάνουν λάθος που το λήμμα «γκαντέμης» το επεξηγούν με το
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ; Και το πιο κουφό, τιμητής του Πολυτεχνείου ο κ. Πρωθυπουργός, δεν θα αργήσει ο καιρός που θα ζητήσει και Σύνταξη Αντιστασιακού. ΕΛΕΟΣ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ