ΣΕK Κυβέρνηση κόντρα: Ταχεία εκπαίδευση προσωπικού κλινικών για Covid-19

ΣΕK Κυβέρνηση κόντρα: Στο πλευρό της κυβέρνησης για κάθε ανάγκη που θα προκύψει με την πανδημία του κορωνοϊού δηλώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), που εκπροσωπεί τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία όλης της χώρας. Σε ταχεία εκπαίδευση του προσωπικού των ιδιωτικών νοσοκομείων στη νοσηλεία Covid -19 προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη.

“Δεν υπάρχει καμία κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτικών κλινικών. Αυτή η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω δεν μας εκπροσωπεί”, επισημαίνει o πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) Σέργιος Σταμπουλούς.

Ο Σύνδεσμος ΣΕΚ που εκπροσωπεί τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται στην Αθήνα, δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με την κυβέρνηση και για τη νοσηλεία Covid -19 περιστατικών. Να σημειωθεί ότι στη συμπρωτεύουσα μεγάλα νοσοκομεία είναι το Διαβαλκανικό, (το οποίο ενεπλάκη πρόσφατα στην εξυπηρέτηση του ΕΣΥ), το Euromedica, το οποίο επιτάχθηκε σήμερα και ο “Άγιος Λουκάς”.

“Είμαστε απολύτως συνεργάσιμοι και εφόσον προκύψουν οι ανάγκες τις εξετάζουμε από κοινού με την κυβέρνηση προσπαθώντας να βρούμε λύσεις που να είναι λειτουργικές, χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα στα δημόσια νοσοκομεία, ούτε και στους ασθενείς που έχουμε εμείς μέσα στα νοσοκομεία μας. Γιατί έχει να κάνει με το πώς είναι χτισμένα τα νοσοκομεία του καθένα από εμάς και τι δυνατότητες έχουν και τι μπορεί να εξυπηρετήσει”, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΚ. Ο Σύνδεσμος έχει ανταποκριθεί, όπως και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), από την πρώτη στιγμή της πανδημίας και έχουν παραχωρήσει κλίνες non Covid στο ΕΣΥ, αναφέρει ο κ. Σταμπουλούς:

“Εμείς από την πρώτη μέρα έχουμε προσφερθεί και εν τοις πράγμασι εξυπηρετούμε τις εφημερίες των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για non Covid περιστατικά. Τώρα αυτή η απόφαση της επίταξης ελήφθη γιατί ο κρατικός μηχανισμός ξέρει περισσότερα από εμάς για τις ανάγκες του. Παρακολουθούμε κι εμείς αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης και ανάλογα με τις αποφάσεις της κινούμαστε”.

Ζωή Ράπτη: “Ταχεία εκπαίδευση του προσωπικού των ιδιωτικών στην αντιμετώπιση Covid -19 ασθενών”

Και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη αρμόδια για τα θέματα Ψυχικής Υγείας, έχει επιστρατευθεί στη διαχείριση του προβλήματος με τα δημόσια νοσοκομεία. Αναφέρει ότι ξεκινά ταχεία εκπαίδευση του προσωπικού των ιδιωτικών κλινικών στη νοσηλεία Covid -19 ασθενών:

“Το προσωπικό που δεν είναι εκπαιδευμένο θα εκπαιδευτεί με ταχεία εκπαίδευση από ειδικούς επιστήμονες πάνω σ’ αυτόν τον τομέα. Απλές κλίνες Covid -19 είναι οι περισσότερες. Είναι ελάχιστες οι κλίνες ΜΕΘ, δεν ξεπερνούν τις 4-5 στο σύνολο των 200 απλών κλινών Covid -19”, αναφέρει η υφυπουργός.

O διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, σύμφωνα με την κα. Ράπτη, έχει ήδη αναλάβει την εποπτεία των δύο κλινικών που δεσμεύτηκαν, των εγκαταστάσεων και του προσωπικού τους. “Η επίταξη είναι για 15 μέρες κι αν χρειαστεί παραπάνω διάστημα, θα υπάρξει ανανέωση μετά το 15ήμερο. Αυτός είναι ο σχεδιασμός. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι οι απλές κλίνες”.

Ράπτη: “Υπάρχει τάση επιπέδωσης της καμπύλης στη Θεσσαλονίκη – Ας κάνουμε λίγη υπομονή”

“Περιμένουμε την επιπέδωση της επιδημικής καμπύλης, που – ήδη σήμερα που είδαμε τα δεδομένα – είναι σε καλό δρόμο”, λέει η υφυπουργός και συμπληρώνει. “Από χθες έχει ξεκινήσει να φαίνεται ότι θα υπάρξει σύντομα βελτίωση στη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό κάναμε και την επίταξη. Γιατί δεν γίνεται ένα δημόσιο νοσοκομείο να είναι μόνο Covid – 19. Είναι για 15 μέρες, θα κάνουμε όλοι υπομονή”. Η κα. Ράπτη δηλώνει ότι οι δύο κλινικές που επιτάχθηκαν για την ώρα είναι επαρκείς και δεν θα χρειαστεί να επιταχθούν άλλες στο άμεσο χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here