Κορονοϊός: Το ξεκόβει ο Πέτσας για άρση lockdown 1η Δεκεμβρίου – Σύντομα το σχέδιο της κυβέρνησης


«Παρά την εφαρμογή του lockdown παρατηρείται ακόμη μεγάλη κινητικότητα που διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τον αριθμό των κρουσμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Με τα σημερινά δεδομένα, δεν φαίνεται ρεαλιστική η άρση των περιορισμών την 1η Δεκεμβρίου», υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνεντευξή του στην διαδικτυακή εφημερίδα Political, ενώ τονίζει ότι το σχέδιο για τη σταδιακή άρση του lockdown θα παρουσιαστεί το συντομότερο δυνατόν.

«Παρά την εφαρμογή του lockdown παρατηρείται ακόμη μεγάλη κινητικότητα που διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τον αριθμό των κρουσμάτων. Επιπλέον, συνεχίζεται η πίεση στο σύστημα υγείας εξαιτίας του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου των προηγούμενων εβδομάδων. Περιμένουμε λοιπόν να διαπιστώσουμε την εξέλιξη της επιδημιολογικής καμπύλης και θα ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών, αλλά με τα σημερινά δεδομένα δεν φαίνεται ρεαλιστική η άρση των περιορισμών την 1 η Δεκεμβρίου», υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τονίζει ότι, όταν αρθούν οι περιορισμοί, θα ανοίξουν πρώτα τα σχολεία, ενώ η εστίαση σχεδιάζεται να λειτουργήσει πριν τα Χριστούγεννα, με κανόνες και ωράριο.

Για την πιθανότητα ενός lockdown ακορντεόν ο κ. Πέτσας δήλωσε:

«Στη σκέψη μας δεν αποκλείεται τίποτα. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Θα παίρνουμε κάθε φορά τα μέτρα που απαιτούνται, χωρίς να αποκλείουμε κανένα από τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, μέχρι να μπορέσει να εμβολιαστεί ένα ικανό τμήμα του πληθυσμού και να αφήσουμε πίσω τον εφιάλτη των τελευταίων εννέα μηνών. Στόχος είναι να επανέλθουμε σταδιακά σε φυσιολογικούς ρυθμούς μόνο όταν θα είμαστε απολύτως σίγουροι ότι έχει μειωθεί σημαντικά η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Συνεπώς, η ατομική ευθύνη και η συλλογική ωριμότητα είναι αυτές που θα μας οδηγήσουν με ασφάλεια τις επόμενες εβδομάδες και μήνες μέχρι να εμβολιαστεί ικανό ποσοστό του πληθυσμού».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ