Απίστευτο θράσος της Τουρκίας: «Κουνάει το δάχτυλο» στην Ελλάδα και την καλεί για διάλογο


Η νέα παράνομη Navtex για το Oruc Reis δεν έμεινε αναπάντητη από την Ελλάδα που εξέδωσε αντί-Navtex με την Άγκυρα να ζητά διάλογο και να καλεί την Αθήνα να σταματήσει τις δηλώσεις!

Αν μπορεί να μπει μια σημαία χώρας δίπλα στη λέξη θράσος σε ένα διεθνές λεξικό, αυτή δεν θα ήταν άλλη από την τουρκική. Τη στιγμή που οι προκλήσεις της Άγκυρας κορυφώνονται με τη νέα Navtex για το Oruc Reis, η Τουρκία συνεχίζει να ανεβάζει το θερμόμετρο με δηλώσεις που δείχνουν πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες του δεν πτοούνται από τίποτα.

Πέρα από τη διπροσωπία του «σουλτάνου», ο οποίος τη στιγμή που στέλνει ξανά το τουρκικό ερευνητικό στην ελληνική υφαλοκρηπίδα έκανε λόγο για διαδικασία διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και για πλαίσιο συμμαχίας και συνεννόησης, ήρθαν και οι δηλώσεις του Χακίμ Ακσόι να επιβεβαιώσουν το θράσος των Τούρκων.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας στάθηκε στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για την νέα παράνομη Navtex για το Oruc Reis. Στα λεγόμενά του ο Ακσόι επανέλαβε τους αβάσιμους ισχυρισμούς για έρευνες σε «τουρκική υφαλοκρηπίδα», ενώ σχολίασε πως «Αυτοί οι ισχυρισμοί και οι αντιρρήσεις έχουν απαντηθεί από το υπουργείο μας από τον περασμένο Ιούλιο».

Μάλιστα, η προκλητικότητα των Τούρκων πήγε ένα βήμα πιο πέρα, με την επίσημη θέση του ΥΠΕΞ των γειτόνων να αναφέρει «Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τόσο τα δικά της δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και αυτά των Τουρκοκυπρίων». Τη στιγμή, λοιπόν, που η Ελλάδα εξέδωσε αντί-Navtex από τον σταθμό του Ηρακλείου και μέσω του υπουργείου Εξωτερικών έχει καταδικάσει την τουρκική προκλητικότητα, η Άγκυρα ζητάει από την Αθήνα να αφήσει τα λόγια και να κάνει… διάλογο.

Θυμίζουμε πως η νέα Navtex για το Oruc Reis έχει ισχύ από τις 21 Νοεμβρίου ως τις 29 Νοεμβρίου, με την περιοχή που έχει δεσμευτεί για το τουρκικό ερευνητικό να φτάνει ακόμα και στα 6 ναυτικά μίλια από τη Ρω και τη Στρογύλλη. Η ελληνική απάντηση ήταν η έκδοση αντί-Navtex από τον σταθμό του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε αυτή χαρακτηρίζεται παράνομη η τουρκική Navtex και αναφέρεται πως ο μη εξουσιοδοτημένος σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε Navtex για περιοχή που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Μάλιστα, υπογραμμίζει πως η Ελλάδα έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να εκδίδει Navtex για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ