Αποκάλυψη Γεωργιάδη: Αυτά τα καταστήματα θα ανοίξουν πρώτα

«Με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι ο Βασίλης Κικίλιας έχει λάβει μέτρα, αλλά ουσιαστικά το 30% στη Θεσσαλονίκη έχει νοσήσει και οι ΜΕΘ έχουν την εικόνα που περιέγραψε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Παπανικολάου.

«Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν κορονοπάρτι. Όσες εντατικές και να φτιάξουμε δεν προχωράμε. Ο ιός δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο, δεν κάνει διακρίσεις. Πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, θα κάνουμε πάρτι μετά», ανέφερε.

Στόχος είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας, εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Εμείς στο ΥΠΑΝΕ έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί», ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας άμεσα, όπως τα εποχικά είδη και τα παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα.

Ωστόσο τόνισε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα.

Δήλωσε επίσης πως ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away, δηλαδή όπως εξήγησε θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την επαφή, ενώ έτσι θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό και ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε τέλος πως αν όλα πάνε καλά, το εμβόλιο θα φτάσει στη χώρα μας στα μέσα Δεκεμβρίου.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ