Oruc Reis: Δείτε πού βρίσκεται τώρα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο (pics)


Oruc Reis: Δείτε την πορεία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους

Στα 18 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Καστελόριζου βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.

Το τελευταίο στίγμα του καταγράφηκε στις 11:30 το πρωί της Κυριακής (22/11), με το ερευνικό σκάφος να πλέει με 4,4 κόμβους «σαρώνοντας» τη παράνομα δεσμευμένη με NAVTEX περιοχή.

Δείτε το στίγμα του πλοίου, αλλά και την απόσταση από το Καστελόριζο:

Ελληνικές φρεγάτες και ΟΥΚάδες θα… καλωσορίζουν το Oruc Reis

Παρά τις δυναμικές απαντήσεις που έχει πάρει η Άγκυρα από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι δεδομένο πως δεν θα υποχωρήσει και θα συνεχίσει να προκαλεί και να διεκδικεί, όσο οι «σύμαχοί» μας σφυρίζουν αδιάφορά και δεν παίρνουν μέτρα κατά του τουρκικού καθεστώτος.

Το τουρκικό ερευνητικό, το οποίο κινείται με πολεμική συνοδεία αποτελούμενη από φρεγάτες και κορβέτες, θα φτάσει και πάλι σε λίγες ώρες ανοιχτά του Καστελόριζου. Όπως εκτιμάται, το Oruc Reis θα σπάσει» και πάλι τα 12 ναυτικά μίλια και θα προχωρήσει ακόμα περισσότερο, σε μια προσπάθεια να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία μέχρι τα 6 ναυτικά μίλια.

Στο σημείο αυτό ωστόσο, θα βρει μπριοστά τoυ ένα πλωτό τείχος απότελούμενο από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία έχουν λάβει θέσεις μάχης και κυριολεκτικά περιμένουν να… καλωσορίσουν τον τουρκικό στολίσκο με τα κανόνια στραμμένα εναντίον τους.

fregates.jpeg
Πλωτό τείχος από τον ελληνικό Στόλο ανοιχτά του Καστελόριζου.

Τα ελληνικά πολεμικά πλοία έχουν ήδη καταλάβει καίριες θέσεις που τους δίνουν τακτικό πλεονέκτημα έναντι των Τούρκων. Είναι σαφέστατα μια ουσιαστική κίνηση και παράλληλα, μια κίνηση συμβολική… ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το τουρκικό καθεστώς, ότι οι προκλήσεις και οι επιθετικές ενέργειες έχουν όριο και πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν και τα μέσα και τη βούληση να δώσουν ακόμα μια δυναμική απάντηση.

Παράλληλα, τόσο το νησιωτικό Σύμπλεγμα της Μεγίστης, Ρω και Στρογγύλη, όσο και τα γύρω νησιά, όπως η Ρόδος και η Κως είναι «φορτωμένα», με τον Στρατό Ξηράς να είναι σε ετοιμότητα για να παίξει και αυτός το δικό του ρόλο, αν χρειαστεί.

Όσο για τους Έλληνες ΟΥΚάδες, εδώ και πολύ καιρό έχουν κάνει… σπίτι τους τις βραχονησίδες. Οι φωτογραφίες που είχε δώσει πριν από περίπου ένα μήνα το ΓΕΕΘΑ και δείχνει «βατράχια» να έχουν στο στόχαστρο τον τουρκικό στολίσκο, είναι ενδεικτικές της κατάστασης ύψιστης επιφυλακής και μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού έχει δώσει εντολή στα πληρώματα των μονάδων επιφανείας να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικές και ψύχραιμες, καθώς, οι Τούρκοι ενδέχεται να επιχειρήσουν κάποια προβοκατόρικη ενέργεια.

Ωστόσο, κανείς δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα του Ερντογάν. Η ψυχραιμία των πληρωμάτων είναι ατσάλινη και κανείς δεν πρόκειται να αντιδράσει αν δεν δοθεί εντολή από την πολιτική ηγεσία, η οποία έχει τον τελικό λόγο.

Μπορεί η Τουρκία να είναι πανίσχυρη στρατιωτικά, αλλά η χώρα μας είναι ικανή να της επιφέρει τέτοιο πλήγμα που θα είναι ανεπανόρθωτο για εκείνη. Και, πιστέψτε μας, ο Ερντογάν το γνωρίζει καλά αυτό, παρά τους παλικαρισμούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ