Παράφρων ο Ερντογάν… Ξαφνικά κάνει «επίθεση» φιλίας στην Ευρώπη


Έκκληση Ερντογάν για πιο εποικοδομητική συνεργασία με ΕΕ και ΗΠΑ

Η επιλογή μας ήταν πάντα η Δύση, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι η Τουρκία είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης απευθύνοντας έκκληση τόσο στην ΕΕ όσον και στις ΗΠΑ για πιο εποικοδομητική συνεργασία.

Σε ομιλία του στο 7ο έκτακτο επαρχιακό συνέδριο Σπάρτης, Μπουρντούρ, Γκιουμούχανε, Καστάμονου και Σινόπης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «εμείς είμαστε ένα έθνος που εδώ και χιλιάδες χρόνια διατηρώντας τους ισχυρούς δεσμούς μας με την ανατολή και κατευθυνόμαστε συνεχώς προς την δύση. Για αιώνες ως εκπρόσωποι των δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης βάλαμε τη σφραγίδα μας σε μια ευρεία περιοχή με διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες».

«Μόνο η Οθωμανική Αυτοκρατορία έχει ιστορία 600 χρόνων», ανέφερε.

Σήμερα, σημείωσε ο κ. Ερντογάν, «βλέπουμε τους εαυτούς μας ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Γίναμε το πιο ισχυρό μέλος της Δύσης και ειδικότερα του ΝΑΤΟ».

«Όσο δεν μας υποχρέωναν να στραφούμε αλλού, η δική μας επιλογή ήταν πάντα η Δύση, από το θέμα της άμυνας μέχρι το εμπόριο», είπε. Αλλά αυτό, πρόσθεσε, «δεν σημαίνει ότι θα λυγίσουμε απέναντι στις ξεκάθαρες επιθέσεις εναντίον της χώρας και τους λαού μας, στις αδικίες που επιβάλλονται υπό διάφορους μανδύες, στα δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Επανέλαβε την θέση πως «ό,τι και να γίνει πιστεύω πως δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί με καμιά χώρα και με κανένα θεσμό δια του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων».

Γι αυτό, είπε, «απευθύνουμε έκκληση να τηρήσετε τις υποσχέσεις που δώσατε στη χώρα μας και να είμαστε πιο κοντά μαζί, να ιδρύσουμε μια πιο εποικοδομητική συνεργασία. Την ίδια ευχή εκφράζουμε και για τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε επίσης ότι «εμείς δεν έχουμε ποτέ κανένα πρόβλημα με το δίκαιο και τα δικαιώματα καμιάς χώρας, ούτε και με την πολιτική και την εδαφική κυριαρχία της». Αντίθετα, υποστήριξε, «εμείς σε κάθε μέρος που παρεμβήκαμε κινούμαστε στο πλαίσιο αυτών των αρχών».

Ωστόσο αφήνοντας αιχμές εναντίον της Γαλλίας ανέφερε ότι «αν είναι έγκλημα να χτυπάς κατάμουτρα εκείνους που προσπαθούν κάτω από άλλη εμφάνιση να συνεχίσουν την ίδια τάξη πραγμάτων όπως με το παρελθόν τους που είναι γεμάτο με την ντροπή της αποικιοκρατίας και της καταπίεσης, τότε ναι είμαστε εγκληματίες».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ