Κορονοϊός: Στις ΗΠΑ περιμένουν τους πρώτους εμβολιασμούς στα μέσα Δεκεμβρίου

Εμβόλιο κορονοϊού: Αισιοδοξία στις ΗΠΑ πως θα αρχίσει η διαδικασία των εμβολιασμών κατά του ιού πριν από τα μέσα Δεκεμβρίου, όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβερνητικής ομάδας για τα εμβόλια.

Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι θα αρχίσουν την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού πριν από τα μέσα Δεκεμβρίου, αμέσως αφότου λάβουν την έγκριση των υγειονομικών αρχών, δήλωσε σήμερα ο Μόνσεφ Σλάουι, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβερνητικής ομάδας για τα εμβόλια.

«Το σχέδιό μας είναι να μπορέσουμε να μεταφέρουμε τα εμβόλια προς τα κέντρα εμβολιασμού εντός 24 ωρών μετά την έγκριση, επομένως, αναμένω αυτό να γίνει ενδεχομένως τη δεύτερη ημέρα μετά την έγκριση, την 11η ή τη 12η Δεκεμβρίου», είπε ο Σλάουι στο CNN, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ημερομηνία κατά την οποία αναμένονται οι πρώτοι εμβολιασμοί. Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος είπε επίσης πως ελπίζει ότι μόλις ξεκινήσει αυτή η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού, η χώρα θα μπορέσει να πετύχει τη «συλλογική ανοσία» τον μήνα Μάιο.

«Κανονικά, με το ποσοστό αποτελεσματικότητας που έχουμε (94%), το να εμβολιάσουμε το 70% ή σχεδόν αυτό το ποσοστό του πληθυσμού θα επέτρεπε να έχουμε μια πραγματική συλλογική ανοσία. Αυτό θα γίνει πιθανόν τον Μάιο ή κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τα σχέδιά μας», εξήγησε. «Ελπίζω πραγματικά να δούμε τα επίπεδα αρνητικής αντίληψης του εμβολίου να μειώνονται και την αποδοχή από τους πολίτες να αυξάνεται. Αυτό θα είναι αναγκαίο για να μας βοηθήσει», επισήμανε.

Θυμίζουμε πως η κοινοπραξία Pfizer/BioNTech την Παρασκευή κατέθεσαν αίτηση για άδεια έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), αναμένοντας τα αποτελέσματα. Αν δοθεί το «ΟΚ» για να κυκλοφορήσει το εμβόλιο στις ΗΠΑ και να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, επί της ουσίας θα έχει γίνει το πρώτο σημαντικό βήμα για να μπει «φρένο» στην πανδημία.

Παράλληλα, θα ανοίξει ο δρόμος και σε άλλες εταιρίες που έχουν ανακοινώσει εξίσου μεγάλη αποτελεσματικότητα στα δικά τους εμβόλια που είναι υπό έρευνα. Επίσης, η εν λόγω κοινοπραξία την ίδια ημέρα υπέγραψε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη χορήγηση δόσεων του εμβολίου που έχει δημιουργήσει, το οποίο ως τώρα παρουσιάζει 95% αποτελεσματικότητα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here