Κορωνοϊός ψυχική υγεία: Οι επιπτώσεις της πανδημίας και το μετατραυματικό στρες


Κορωνοϊός ψυχική υγεία: Καθώς τα περιστατικά COVID αυξάνονται, μια νέα έκθεση διαπίστωσε ότι ένας στους πέντε ασθενείς με COVID-19 αναπτύσσει ψυχική ασθένεια εντός 90 ημερών από την ανάρρωση. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα για τους κατοίκους που έχουν ήδη δυσκολότερη πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Η έκθεση, που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα στο Lancet, διαπίστωσε ότι όσοι είχαν COVID-19 είναι πιθανό να αναπτύξουν άγχος, κατάθλιψη και αϋπνία, αλλά μπορούν επίσης να αναπτύξουν μετατραυματική διαταραχή στρες.

«Για άτομα με COVID-19, η έλλειψη επαφής με τις οικογένειες ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα κατά τη διάρκεια της παραμονής σε καραντίνα και νοσοκομείο μπορεί να προκαλέσει ψυχολογική αστάθεια», ανέφερε η έκθεση. «Υψηλά ποσοστά μετατραυματικών συμπτωμάτων έχουν αναφερθεί σε κλινικά σταθερούς ανθρώπους που απολύθηκαν από το νοσοκομείο μετά την ανάρρωση από το COVID-19».

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 32,2% των ασθενών με COVID-19 αναπτύσσουν διαταραχές μετά το τραυματικό στρες, ενώ το 14,9% αναπτύσσει κατάθλιψη και 14,8 τοις εκατό άγχος. Επιπλέον, τα άτομα που είχαν COVID μπορεί να εμφανίσουν σύνδρομο μετα-εντατικής θεραπείας που περιλαμβάνει γνωστικά, ψυχολογικά και νευρολογικά συμπτώματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν COVID έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο άνοιας.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, από τις 22 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 11.843.490 Αμερικανοί είχαν δοκιμαστεί θετικοί για το COVID-19, αυξημένοι κατά 192.673 από την προηγούμενη ημέρα. Από την αρχή της πανδημίας, σχεδόν 253.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Σήμερα, περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι την ημέρα πεθαίνουν από την ασθένεια που πλήττει τις αγροτικές περιοχές ιδιαίτερα σκληρά αυτή τη στιγμή. Οι νέες περιπτώσεις στις αγροτικές κομητείες συνεχίζουν να αυξάνονται. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στις 2 Νοεμβρίου, υπήρχαν 144.043 νέες μολύνσεις σε αγροτικές επαρχίες, από περίπου 110.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Τα αποτελέσματα αυτών των αγροτικών περιπτώσεων και οι πιθανές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία για τους κατοίκους της υπαίθρου, ενοχλούν την Carrie Henning-Smith , αναπληρωτή διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Υγείας της Υπαίθρου και αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

«Έχουμε όλα αυτά τα νέα και αναδυόμενα στοιχεία για το COVID-19, και όσο περισσότερα στοιχεία έχουμε, τόσο περισσότερο αφορά στην εικόνα», είπε. «Οι περισσότερες αγροτικές περιοχές βρίσκονται σε σημείο που ο αριθμός των περιπτώσεων τους είναι, από κάθε μέτρο, εκτός ελέγχου και δεν φαίνεται να πέφτει σύντομα … Τα ζητήματα ψυχικής υγείας που ενδέχεται να προκύψουν από το COVID-19 είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά επειδή περιοχές έχουν ήδη ένα τέτοιο έλλειμμα παροχής ψυχικής υγείας και παροχής ψυχικής υγείας σε σύγκριση με τις αστικές περιοχές. Όμως, κάθε επιπλέον επιβάρυνση της ψυχικής υγείας πάνω από τα ζητήματα ψυχικής υγείας που υπήρχαν ήδη θα επιδεινώσει αυτά τα εμπόδια στη φροντίδα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ