Κορωνοϊός ρινικό σπρέι: Καινοτόμα συσκευή για προστασία από τον covid-19

Κορωνοϊός ρινικό σπρέι: Το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, Ινστιτούτο Υγείας Τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε στις 19 Νοεμβρίου 2020 ότι έχουν διαμορφώσει ένα ρινικό σπρέι για την προστασία από το COVID-19. Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της εταιρείας, το ρινικό σπρέι αποτελείται από carrageenan, έναν αντιικό παράγοντα και έναν πολυσακχαρίτη gellan, και οι δύο έχουν ήδη κατασκευαστεί σε φαρμακευτική ποιότητα και έχουν εγκριθεί από ρυθμιστικούς φορείς στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Πανεπιστήμιο του Birmingham Enterprise υπέβαλε αίτηση ευρεσιτεχνίας για το ρινικό σπρέι για χρήση ως εκ του στόματος, ρινικό ή πολυστρωματικό σπρέι, και αυτή τη στιγμή ψάχνει να χορηγήσει άδεια για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε έναν οργανισμό που θέλει να κατασκευάσει ένα καταναλωτικό προϊόν για ένα ευρύ κοινό .

Η ερευνητική ομάδα διευθύνεται από τον καθηγητή Liam Grover και τον Dr. Richard Moakes, οι οποίοι στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα σπρέι που επικαλύπτει την μύτη ομοιόμορφα και παρέμεινε στον χώρο στον οποίο ψεκάστηκε, ανέφερε το δελτίο τύπου. Η ομάδα μέτρησε την ικανότητα του ρινικού ψεκασμού να εξουδετερώσει τη μόλυνση σε κυτταρικές καλλιέργειες που προκλήθηκαν από τον ιό και δοκίμασε τη δοσολογία με θεραπεία του ιού προτού προστεθεί στην κυτταρική καλλιέργεια, και στη συνέχεια με θεραπεία των κυττάρων πρώτα και στη συνέχεια εισαγωγή του ιού. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, όταν χρησιμοποιείται, το ρινικό σπρέι θα πρέπει να πιάσει και να καλύψει τον ιό μέσα στη μύτη, αποτρέποντάς τον να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα και στη συνέχεια απομακρύνεται με ριπή ή κατάποση της μύτης.

«Αυτό το σπρέι κατασκευάζεται από άμεσα διαθέσιμα προϊόντα που χρησιμοποιούνται ήδη σε προϊόντα διατροφής και φάρμακα, και εμείς σκόπιμα ενσωματώσαμε αυτές τις συνθήκες στη διαδικασία σχεδιασμού μας. Αυτό σημαίνει ότι, με τους σωστούς συνεργάτες, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη μαζική παραγωγή μέσα σε εβδομάδες », δήλωσε ο Δρ Moakes. «Προϊόντα όπως αυτά δεν αντικαθιστούν τα υπάρχοντα μέτρα όπως η μάσκα και το πλύσιμο των χεριών, τα οποία θα συνεχίσουν να είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. Αυτό που θα κάνει αυτό το σπρέι, ωστόσο, είναι η προσθήκη ενός δεύτερου στρώματος προστασίας για την πρόληψη και την επιβράδυνση της μετάδοσης ιών”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here