Καραντίνα Κουζίνα: Καιρός να ασχοληθούμε με την “εικόνα” της κουζίνας μας

Καραντίνα Κουζίνα: Οι ώρες που περνάμε πλέον μέσα στο σπίτι είναι πολλές… υπερβολικά πολλές σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει!  Ίσως λοιπόν είναι η ώρα να ασχοληθούμε με όλα αυτά που τόσον καιρό αποφεύγαμε ή θέλαμε να αλλάξουμε και δεν βρίσκαμε ποτέ τον χρόνο λόγω της γρήγορης καθημερινότητας. Ένας άκρως σημαντικός χώρος του σπιτιού μας, που περνάμε αρκετές ώρες μέσα σε αυτόν, είναι η κουζίνα μας. Τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να βελτιώσουμε την οργάνωση και την εικόνα της τώρα που έχουμε τον χρόνο; Πολλά! Μερικά παραδείγματα για το πώς να αξιοποιήσετε τον ελεύθερο χρόνο σας, βελτιώνοντας την κουζίνα σας παρακάτω, λοιπόν:

  • Ανανεώστε τα έπιπλα κουζίνας σας: Σίγουρα η συγκεκριμένη ενέργεια απαιτεί και την επένδυση κάποιου ποσού. Παρόλα αυτά, με μικρές μοντέρνες και οικονομικές λύσεις μπορείτε να δώσετε στην κουζίνα σας μια πινελιά φρεσκάδας, όσον αφορά τα έπιπλα που χρησιμοποιείτε. Ακόμα, αν δεν είστε καθόλου σε περίοδο «αλλαγών» από οικονομικής άποψης, αλλά τις επιθυμείτε, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που περνάτε μέσα στο σπίτι για να καταγράψετε, τουλάχιστον, τις αλλαγές που χρειάζεται η κουζίνα σας, και να θέσετε το πλάνο σας σε λειτουργία στο άμεσο μέλλον.

  • Φανταστείτε τα έπιπλα κουζίνας που θα σας ήταν χρήσιμα σε μια νέα ιδανική και άνετη για εσάς κουζίνα. Σκεφτείτε τους νέους σας πάγκους και τα νέα σας ιδανικά ντουλάπια, αναζητήστε τις τάσεις του σήμερα, διαλέξτε τα χρώματα και τα υλικά που αρμόζουν στο γούστο σας, και ετοιμαστείτε για μια ανανέωση που θα έχετε μελετήσει καλά και θα έχετε διαμορφώσει χάρη στην ευχέρεια χρόνου που θα έχετε.
  • Οργανώστε τα σκεύη σας: H λέξη οργάνωση είναι συνυφασμένη με τον χώρο της κουζίνας και την εύχρηστη λειτουργία της. Μια καλά οργανωμένη κουζίνα, είναι η απόλυτη ευχαρίστηση για κάθε υποψήφιο «μάγειρα» του σπιτιού. Φανταστείτε τον εαυτό σας πώς αποδίδει όταν χρησιμοποιεί μια πλήρως ακατάστατη κουζίνα, εν αντιθέσει με μια σωστά τακτοποιημένη και οργανωμένη.

  • Χρησιμοποιείστε τον ελεύθερό σας χρόνο, ταξινομώντας τα μαγειρικά σας σκεύη, στη σωστή θέση, προκειμένου να τα χρησιμοποιείτε με ευκολία όταν τα χρειάζεστε, χωρίς να τα…γκρεμίζετε όλα και να χαλάτε την διάθεσή σας! Αξιοποιήστε τα ράφια των κάτω ντουλαπιών της κουζίνας σας, τοποθετώντας τα εκεί, λόγω του βάρους τους, αφήνοντας μικρότερα σκεύη σε ψηλότερα ράφια.
  • Αδειάστε τα συρτάρια σας από περιττά πράγματα: Όλοι έχουμε την συνήθεια να γεμίζουμε τα συρτάρια μας, με πολλά σακουλάκια προϊόντων, με αποτέλεσμα να… μπουκώνουν και να μην μπορούμε ούτε να τα ανοίξουμε! Απαλλαγείτε από την συγκεκριμένη συνήθεια, συγκεντρώνοντας τα γεμάτα ή και τα μισοάδεια σακουλάκια σας με ρύζι, φακές και κάθε λογής παρόμοια τρόφιμα αδειάζοντάς τα σε καλαίσθητα γυάλινα βαζάκια. Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγείτε από τις πλαστικές τους συσκευασίες αντικαθιστώντας τις με γυάλινες που θα τις τοποθετήσετε στο ντουλάπι σας. Διακοσμήστε τις φτιάχνοντας τις δικές σας ετικέτες, δημιουργώντας έτσι μια καλύτερη εικόνα στην κουζίνα σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here