Κορoνοϊός – Καπραβέλος: Δύσκολη η κατάσταση στις ΜΕΘ – Δεν υπήρξε συμμόρφωση των πολιτών


Lockdown – Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: «Ο κόσμος έχει απορίες και εμείς οι γιατροί έχουμε απορίες γιατί μετά από τρεις εβδομάδες lockdown υπάρχει ακόμα αυτή η έξαρση των κρουσμάτων» είπε ο Νίκος Καπραβέλος  διευθυντής του ΕΣΥ και της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αυτό που διαπιστώνουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει και υπήρξε πολύ χαμηλή συμμόρφωση με τις οδηγίες αυτοπροστασίας ειδικά αυτής της κατηγορίας των ασθενών που έρχονται εδώ σε εμάς, οι οποίοι είναι και σε βαρύτερη κατάσταση και ενώ είχαν συμπτωματολογία δεν το ξέρανε και κυκλοφορούσανε μεταξύ μας. Αυτό έχει σαν συνέπεια τη μεγάλη διασπορά του ιού» εξήγησε ο κ. Καπραβέλος.

«Οι πολίτες δεν συμμορφώνονται εύκολα αν δεν έχουν δίπλα τους ένα γιατρό να τους εξηγήσει. Λείπει δηλαδή η πρωτοβάθμια περίθαλψη. Δεν μπορούν ούτε οι γιατροί, ούτε οι δημοσιογράφοι στην τηλεόραση, ούτε η αστυνομία να πείσουν αυτό τον άνθρωπο ότι αφενός μεν κινδυνεύει ο ίδιος αλλά αφετέρου κινδυνεύει και ο διπλανός του. Αυτό είναι ένα ειδικό χαρακτηριστικό το οποίο δεν το έχουν συνειδητοποιήσει» τόνισε.

Ο διευθυντής του ΕΣΥ έφερε και ένα παράδειγμα ενός πρόσφατου ασθενή του, ο οποίος «ήταν με ελαφριά συμπτώματα σε ένα διπλανό χωριό της Θεσσαλονίκης και κυκλοφορούσε ανάμεσα μας, μέχρι και το καφενείο ήταν ανοιχτό» επεσήμανε ο διευθυντής του ΕΣΥ προκειμένου να υπογραμμίσει ότι «με τέτοιες συνθήκες δεν μπορεί να ελεγχθεί η πανδημία , αυξάνεται η διασπορά του ιού και βλέπουμε ποιες είναι οι συνέπειες».

Ο κ. Καπραβέλος εντοπίζει πως το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι δεν καταφέραμε να ανιχνεύσουμε αυτή τη διασπορά και το πόσο σοβαρή είναι. «Το θέμα είναι όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ένα φοβερό εχθρό που δεν υπολογίζει ηλικίες και πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη και κυρίως να μην φτάσουμε στην πόρτα του νοσοκομείου. Ο ιός έξω από το νοσοκομείο αντιμετωπίζεται εύκολα , μέσα στο νοσοκομείο είναι δύσκολο», κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ