Αν κάτσεις για λίγο στη σιωπή μπορείς να ακούσεις

Ενας αγρότης μια φορά είχε χάσει το ρολόι του μέσα στο στάβλο. Παρόλες τις προσπάθειες του  δε μπόρεσε να το βρει. Εκείνη την ώρα περνούσαν απέξω κάποια παιδιά του χωριού του και έδειξαν πρόθυμα να τον βοηθήσουν. Δε μπόρεσαν όμως.

γράφει η Ιωάννα Χαρμπέα (κοινωνιολόγος/εγκληματολόγος/συγγραφέας)

Ο αγρότης έδειχνε απογοητευμένος. Τότε ένα παιδί γύρισε πίσω και του ζήτησε να πάει ξανά στο στάβλο και να ξαναπροσπαθήσει και πράγματι μετα από λίγο γύρισε κρατώντας το ρολόι. Πού το βρήκες ρώτησε έκπληκτος ο αγρότης. Το παιδί απάντησε πως πήγε στο στάβλο  κάθισε κάτω σιωπηρό και έτσι άκουσε τους χτύπους του ρολογιού.

Αν κάτσεις για λίγο στη σιωπή μπορείς να ακούσεις. Σήμερα ο κόσμος μας βρίθει από προβλήματα. Άγχος, στρες, αγωνία για το αύριο, υποχρεώσεις φόβος, ένταση στις σχέσεις μπέρδεμα για τις αξίες της ζωής μας η οποία με την καθημερινότητα του αόρατου αλλά και συνάμα ορατού εχθρού του κορονοιού έχει αποδιοργανωθεί.

Άνθρωπε αν δεν θέλεις να χάσεις την πυξίδα της ζωής και θέλεις να κρατάς τις ισορροπίες αφιέρωσε λίγο χρόνο έστω κάποια λεπτά στη διάρκεια της μέρας για να ακούσεις τι θέλει να σου πει η σιωπή. Η ηρεμία του μυαλού και η ολιγόλεπτη απομόνωση δίνει λύσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here