Σεξ ζευγάρι: Είναι επιτυχία η θερμή ερωτική ζωή στις μακροχρόνιες σχέσεις


Σεξ ζευγάρι: Είναι επιτυχία η θερμή ερωτική ζωή στις μακροχρόνιες σχέσεις. Είναι ένα κοινό στερεότυπο ότι τα παντρεμένα ζευγάρια ή αυτά που έχουν αφοσιωθεί σε σχέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζουν το ζήτημα της μη ύπαρξης αρκετών σεξουαλικών επαφών ή του σεξ όπως παλιά όταν η σχέση τους ήταν φρέσκια και νέα.

Αυτό το στερεότυπο συνοδεύεται από το ζευγάρι που διαπληκτίζεται συχνά γιατί ο ένας από τους δύο δεν θέλει να κάνει σεξ πλέον και έναν που δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό το γεγονός. Αν και αυτό το στερεότυπο δεν ισχύει πάντα και δεν έχουν όλα τα ζευγάρια αυτό το ζήτημα, αυτά που όντως υποφέρουν από μια καταπόνηση στη σχέση τους, καθώς το σεξ παίζει τεράστιο ρόλο στη συνολική ευτυχία ενός ζευγαριού μεταξύ τους.

Η προσωπική επαφή είναι ένα σημαντικό κομμάτι μιας στενής ρομαντικής σχέσης. Για πολλούς ανθρώπους, η σεξουαλική οικειότητα είναι συνυφασμένη με συναισθηματική οικειότητα και αυτό σημαίνει ότι η προσοχή στη σεξουαλική ζωή μπορεί να αποτελέσει τεράστιο πλεονέκτημα για τη μακροχρόνια σχέση σας και η αγνόησή της μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Βέβαια είναι φυσιολογικό μια σχέση να αισθάνεται λιγότερο σέξι όσο ο χρόνος συνεχίζεται.  Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τη σημασία της σεξουαλικής οικειότητας στις σχέσεις, πρέπει πρώτα να διευκρινίσουμε ότι δεν θα απαιτούν όλες οι σχέσεις αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα ή σεξουαλική δραστηριότητα προκειμένου να ευδοκιμήσουν.  Κάποια άτομα, είτε δεν νιώθουν την ανάγκη να κάνουν σεξ τόσο πολύ είτε επειδή μπορεί να έχουν μια σεξουαλικότητα που εξαλείφει την ανάγκη να κάνουν σεξ, μπορούν να ευδοκιμήσουν σε μια σχέση με μια περιορισμένη ή ανύπαρκτη σεξουαλική ζωή και δεν θα πρέπει να νιώθουν πίεση αν αυτό το τρέχον μοντέλο λειτουργεί για εσάς.

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το σεξ είναι απλά σεξ και ότι δεν έχει κανένα όφελος εκτός από την ευχαρίστηση που λαμβάνουν δύο άνθρωποι όταν είναι στην κρεβατοκάμαρα μαζί. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Η σεξουαλική οικειότητα βοηθάει να δημιουργηθεί μια καλύτερη σχέση έξω από την κρεβατοκάμαρα όσο εξυπηρετεί και να βοηθήσει ένα ζευγάρι μέσα στην κρεβατοκάμαρα. Σκέψου την πρώτη φορά που γνώρισες τον σύντροφό σου. Δεν σε κολάκευε όλη η στοργή και η προσοχή που σου έδινε; Δεν νιώθατε σίγουροι όταν εσείς οι δύο ήσασταν εκτεθειμένοι ο ένας στον άλλο και ένιωθαν έλξη στο σώμα σας; Δεν υπήρχε κάποια αίσθηση εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να ικανοποιήσει τον σύντροφό σας σεξουαλικά;

Το σεξ συνοδεύεται από πλήθος πνευματικών και σωματικών οφελών, όπως μείωση του άγχους και των επιπέδων άγχους, αύξηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, πιο νεανική εμφάνιση… Γενικά, το σεξ είναι σπουδαίο για τα ζευγάρια που θέλουν να ενισχύσουν την ποιότητα ζωής τους και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο πρέπει να βελτιώσετε τη σεξουαλική ζωή σας.

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ