Πανδημία κορωνοϊός: Εξαιρετικά αποτελεσματικό το εμβόλιο της Οξφόρδης [pic, vid]

Πανδημία κορωνοϊός: Εξαιρετικά αποτελεσματικό το εμβόλιο της Οξφόρδης. Το εμβόλιο του κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο να σταματήσει τους ανθρώπους να αναπτύσσουν συμπτώματα Covid- 19, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Τα προσωρινά στοιχεία υποδηλώνουν προστασία κατά 70%, αλλά οι ερευνητές λένε ότι το ποσοστό μπορεί να φτάσει έως και 90% μέσω της αύξησης της δόσης. Ωστόσο, το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι πολύ φθηνότερο και ευκολότερο στην αποθήκευση του για να φτάνει σε κάθε γωνιά του κόσμου σε σύγκριση με  τις άλλες δύο εταιρείες.

getty image

Επομένως, το εμβόλιο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, εάν εγκριθεί για χρήση από τις ρυθμιστικές αρχές. “Η ανακοίνωση σήμερα μας φέρνει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στη στιγμή που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εμβόλια για να δώσουμε ένα τέλος στην καταστροφή που προκλήθηκε από [τον ιό]”, δήλωσε ο επικεφαλής του εμβολίου, καθηγητής Sarah Gilbert. Το εμβόλιο έχει αναπτυχθεί σε περίπου 10 μήνες, μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί μια δεκαετία. Πώς τα κατάφεραν τόσο γρήγορα;Υπάρχουν δύο αποτελέσματα από τη δοκιμή περισσότερων από 20.000 εθελοντών στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βραζιλία. Συνολικά, υπήρξαν 30 περιπτώσεις Covid σε άτομα που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου και 101 περιπτώσεις σε άτομα που έλαβαν εικονική ένεση. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι πέτυχε προστασία 70%, η οποία είναι καλύτερη από της εποχιακής γρίπης.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν 4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Οξφόρδης έτοιμες για χρήση. Αλλά τίποτα δεν μπορεί να συμβεί μέχρι να εγκριθεί το εμβόλιο από τις ρυθμιστικές αρχές που θα αξιολογήσουν την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και την παρασκευή του σύμφωνα με υψηλά πρότυπα. Αυτή η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες. Πώς δουλεύει; Χρησιμοποιεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση για τα εμβόλια Pfizer και Monterna, τα οποία εγχέουν μέρος του γενετικού κώδικα του ιού σε ασθενείς. Το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι ένας γενετικά τροποποιημένος κοινός ψυχρός ιός που χρησιμοποιείται για να μολύνει τους χιμπατζήδες. Έχει τροποποιηθεί για να σταματήσει να προκαλεί μόλυνση στους ανθρώπους και να μεταφέρει τα σχήματα του κορωνοϊού, γνωστό ως spike protein. Μόλις αυτά τα σχήματα βρεθούν μέσα στο σώμα αρχίζουν να παράγουν την πρωτεΐνη την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει ως απειλή και προσπαθεί να την συνθλίψει.

Ρεπορτάζ για την είδηση του νέου εμβολίου

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here