Κορονοϊός – Θεοδωρικάκος στον Alpha 98,9: Δεν είναι ώρα για κομματικά οφέλη


«Μέτρα για όσο χρειαστεί» είναι το μήνυμα που έστειλε μέσα από την εκπομπή «Χωρίς Μάσκα» με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή στη συχνότητα του Alpha 98,9, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος καθιστώντας σαφές πως για την κυβέρνηση προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή και η διαφύλαξή της.

«Δεν μπορεί πάνω στο θέμα του κορωνοϊού και της διαχείρισης του να να υπάρχει συζήτηση κομματικών οφελών ή κομματική αντιπαράθεση. Δεν έχει κανένα νόημα», ήταν το μήνυμα που έστειλε στη συνέχεια.

«Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω και να θυμίσω αν θέλετε σε όλους τους πολίτες είναι ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τον τρόπο συμπεριφοράς μας που είχαμε την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου-Μαΐου όταν με τις έγκαιρες αποφάσεις του πρωθυπουργού της χώρας και την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων πετύχαμε να γίνουμε θετικό πρότυπο σε όλη την Ευρώπη. Πιστεύω ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα, δηλαδή να τηρήσουμε με απόλυτη πειθαρχία, με θρησκευτική ευλάβεια, τα μέτρα βάζοντας πάνω απ’ όλα , πρώτη αξία, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αν θέλετε επειδή δέχομαι ότι υπάρχει μία κόπωση στην κοινή γνώμη από όλη αυτή την δοκιμασία θα πρέπει όλοι να δώσουμε κουράγιο και δύναμη ο ένας στον άλλο σκεπτόμενοι ότι πλέον πλησιάζει η ώρα, αυτό λογικά θα είναι μέσα στον Ιανουάριο, που θα έρθουν και στην Ελλάδα ασφαλή εμβόλια με τα οποία θα σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές που μπορεί να κινδυνεύσουν από τον κορωνοϊό και άρα θα αρχίσουμε να βάζουμε τέλος σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Άρα πρέπει με ενότητα και αλληλεγγύη να εφαρμόσουμε με αυστηρό τρόπο τα μέτρα. Τα μέτρα θα διατηρηθούν όσο το επιβάλλουν τα επιδημιολογικά δεδομένα», είπε αρχικά ο υπουργός Εσωτερικών.

«Δεν θέλω να μπω σε καμία συζήτηση. Απλώς θέλω να πω ως πολίτης ότι δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να θέλει να διασκεδάζει αν πεθαίνουν γύρω του 100 άνθρωποι την ημέρα. Δηλαδή θέλω να σας υπενθυμίσω την περίοδο του Πάσχα είχαμε περάσει τη δοκιμασία, δεν πήγαμε στις Εκκλησίες, δεν κάναμε Ανάσταση. Το Πάσχα τηρήσαμε όλοι οι Έλληνες με πολύ αυστηρό τρόπο όλα τα μέτρα και τότε ήμασταν σε μία περίοδο που δεν είχαμε νεκρούς. Ήταν ένας – δύο. Γινόντουσαν ρεπορτάζ στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες για το ποιοι είναι οι συμπολίτες μας που χάσαμε. Σήμερα έχουμε εκατό την ημέρα», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Οι πολίτες και η Πολιτεία πιστεύω ότι είμαστε ένα. Θέλω να σας πω ότι αισθάνομαι ότι το καλοκαίρι όλοι λόγω και του ότι ο κορωνοϊός όπως αποδείχθηκε ότι μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο δεν διαδόθηκε με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει όταν είσαι στο χειμώνα και σε κλειστά μέρη. Μπορεί αυτό να επέφερε κάποια επανάπαυση και στους πολίτες και στους πάντες. Αλλά τώρα σημασία έχει εδώ που είμαστε να τηρήσουμε πάρα πολύ αυστηρά τα μέτρα. Γιατί είναι κρίμα δύο μήνες προτού έρθουν τα εμβόλια εξαιτίας μίας αμέλειας, της επιπολαιότητας ή της κόπωσης να μη σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές. Για αυτή την κυβέρνηση πρώτα από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Είναι η προτεραιότητά μας. Τα μέτρα θα τηρηθούν όσο χρειαστεί για να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή και να αντέχει το Σύστημα Υγείας που κακά τα ψέματα δοκιμάζεται σε αυτή την κατάσταση. (…) Δεν βρίσκω κανένα νόημα σε μία κομματική διαμάχη γύρω από αυτό», υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη και τη σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου στο κομμάτι της πανδημίας ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Ακούστε. Κατ’ αρχήν δεν σχολιάζω ποτέ απόψεις συναδέλφων. Άρα δεν σχολιάζω τη δήλωση στην οποία αναφερθήκατε. Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο. Σημασία έχει ότι Ελλάδα στην πρώτη φάση υπήρξε θετικό πρότυπο για όλη την Ευρώπη και πρέπει και τώρα να ξαναγυρίσουμε σε μία αυστηρή και πειθαρχημένη εφαρμογή των μέτρων. (…) Δεν μπορεί πάνω στο θέμα του κορωνοϊού και της διαχείρισης του να να υπάρχει συζήτηση κομματικών οφελών ή κομματική αντιπαράθεση. Δεν έχει κανένα νόημα».

Αναφερόμενος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη στήριξη που έλαβε και προσέφερε σημείωσε: «Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι υπάρχει τεράστια στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ελληνική Πολιτεία. Θέλω να θυμίσω ότι από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού μέχρι σήμερα έχουμε δώσει ως υπουργείο Εσωτερικών σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ έκτακτη οικονομική στήριξη στους δήμους και τις περιφέρειες. Πρόκειται για τεράστιο ποσό. (…) Θεωρώ ότι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αναδειχθεί σε ένα πυλώνα κοινωνικής συνοχής πάντοτε εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και πάντοτε έχουμε την πρόκληση να κάνουμε ακόμα καλύτερα αυτή τη δουλειά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ